Salată de mazăre cu ciuperci la cuptor, brânză feta, sâmburi de dovleac  și ulei de cânepă presat la rece Elixir

Sunt zile în care după ce ajungi acasă, de la birou, îți dorești să mănânci ceva ușor și gustos. Ei bine, rețeta pe care o propunem azi: salată de mazăre cu ciuperci la cuptor, brânză feta, sâmburi și ulei de dovleac presat la rece Elixir, este ideală pentru astfel de situații.

Hai să vedem cum poate fi preparată.

Ingrediente:

  • 100 gr de mazăre la conservă
  • 500 gr de ciuperci brune
  • 100 gr de brânză feta
  • 50 gr de sâmburi de dovleac
  • 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir
  • Sare, piper, pătrunjel, oregano după gust

Modul de preparare: Curățăm ciupercile cu un prosop de hârtie, iar apoi le feliem. Încingem cuptorul la 180 de grade. Între timp, după ce am tăiat ciupercile, luăm o tavă în care punem hârtie de copt. Așezăm apoi ciupercile și le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano. Punem tava în cuptor și o lăsăm cca.15-20 de minute, timp în care mai amestecăm până când ciupercile devin uscate. După ce s-au făcut, le scoatem într-un vas. Adăugăm mazărea, brânza feta, sâmburii de dovleac și două linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir. Amestecăm, iar masa e gata de servit!

Integrarea în alimentația zilnică a uleiului de cânepă presat la rece te ajută să previi problemele cardiovasculare, datorită faptului că este bogat în Omega 3. Acesta are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare, diminuând tensiunea arterială și nivelul de fibrogen, care este un marker-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor. Are un efect antiinflamator și antiartritic: acizii graşi Omega 3, care se regăsesc în uleiul din semințe de cânepă, ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Acest tip de ulei vegetal oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și, nu uitați că, în magazinul nostru online vă așteptăm cu reduceri speciale.