Așa cum noi adorăm peștele, ne-am gândit că sigur trebuie să fie mulți dintre voi care iubiți carnea de pește și că poate reușim să vă inspirăm, să vă încurajăm să încercați o rețetă deosebit de gustoasă: somon cu pireu de broccoli.

Ingrediente:

1 bucată de somon file- aprox 200 gr

rozmarin proaspăt

oregano uscat 10 gr

2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir

1 lingură de ulei de dovleac

1 buchețel mic de conopidă

50 gr unt

100 ml lapte

sare, piper după gust

2 lămâi

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pentru început, puneți apa la fiert cu un praf de sare și desprindeți broccoli în buchetele mici. Când fierbe apa, puneți buchetele la fiert pentru aproximativ 25-30 de minute.

Între timp, pregătiți bucata de somon, clătiți-o cu apa și uscați foarte bine cu prosoape de hârtie.

Faceți un dreesing din 3 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir, jumătate de lămâie stoarsă, oregano, rozmarin, un praf de sare și piper. Ungeți bucata de somon cu acest dressing și lăsați 5-10 minute la marinat.

Între timp, vă ocupați de broccoli care probabil acum este fiert (puteți face probă cu furculița daca nu sunteți siguri încă). Strecurați apa de la broccoli, adăugați în cratiță untul, laptele, 1 lingură de ulei de dovleac Elixir, sare, piper după gust și mixati cu mixerul ușor până se zdrobește, se omogenizează și devine pufos.

În tigaia încinsă puneți somonul deja marinat cu pielea în jos și îl trageți la tigaie în jur de 5 minute după care întoarceți bucata pe cealaltă parte și îl mai prăjiți timp de aproximativ 3 minute. Îl întoarceți iar cu pielea în jos și luați tigaia de pe foc.

O combinație extraordinar de gustoasă! Poftă bună!