Pui coqulet cu legume si portocale

Împărtășim cu voi, poate cea mai aromată rețeta a noastră: pui coqulet cu legume și portocale. Mixul de ingrediente îmbinat cu aroma specifică uleiului de susan este o „explozie” de arome delicioase. Încercați și spuneți-ne dacă v-a plăcut!

Ingrediente:

1 ceapă roșie

2 morcovi

1 ardei gras roșu

rozmarin + cimbru proaspăt

2 portocale

1 linguriță cimbru uscat

1 buchețel mic brocoli

1 linguriță rozmarin uscat

Sare+ piper+ boia dulce

100 ml ulei de rapita presat la rece Elixir

2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir

sfoară (puțină pentru legat piciorușele)

Mod de preparare:

Într-un bol amestecați condimentele uscate (inclusiv ierburile) cu uleiul de rapiță și ungeți puiul pe toate părțile. Între timp curățați legumele și le tăiați grosier.

Pe foc, într-o tigaie încăpătoare puneți 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir și adăugați legumele tăiate grosier (ceapă roșie, morcovii, ardeiul gras, brocolli) și trageți legumele la tigaie timp de 5 minute, apoi spre final presărați un praf de sare și de piper.

Încingeți cuptorul la 180°C și într-o tavă suficient de încăpătoare așezați legumele iar deasupra lor, puiul. Tăiați portocalele în căteva felii și introduceți 2-3 felii și în interiorul puiului.

Restul feliilor de portocale așezați-le în tavă, adăugați crenguțele de rozmarin, cimbrul, apoi acoperiți totul cu folie de aluminiu. Dați puiul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Pe urmă îndepărtați folia de aluminiu și mai lăsați puiul la copt pentru încă 20 de minute până când prinde o crustă rumenă pe deasupra.

Poftă bună!