#MaiSănătos: Ulei de floarea soarelui vs Ulei de in

Dacă vă întrebați cum poate fi folosit uleiul de floarea soarelui sau uleiul de in în alimentație, azi vă oferim răspunsul la această întrebare. La final v-am pregătit și două rețete ideale pentru masa de prânz sau cină.

Proprietăți naturale:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir este o sursă bogată de vitamina E, B, Omega 3 și Omega 6. Totodată acesta este o sursă bogată în minerale esenţiale precum calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu, cupru. Minerale joacă un rol vital în mineralizarea oaselor, producerea de celule roșii și enzime, producţia de hormoni, precum și în reglementarea activităţilor musculare cardiace și scheletice.

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este uleiul vegetal cel mai bogat în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos.

Datorită concentrației mare de lipide polisaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Beneficii pentru sănătate:

Este cunoscut faptul că proprietățile naturale ale uleiului obținut din presarea la rece a semințelor de floarea soarelui ajută la detoxifierea organismului, la prevenirea bolilor cardiovasculare dar și la creșterea și dezvoltarea musculaturii și a oaselor, în special la copii. Din punct de vedere nutritiv, floarea soarelui este bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și la regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

Integrarea în alimentația zilnică a uleiului de in îmbogățește sănătatea oaselor. Astfel, ajută la reducerea riscului de osteoporoză, la formarea și regenerarea oaselor. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, datorită conținutului bogat de acid alfa linoleic. Te ajută să ții astmul sub control, deoarece este capabil să reducă inflamaţiile de la nivelul sistemului respirator și, totodată, îmbunătățește calitatea vieții pentru persoanele predispuse la alergii. Ajută la menținerea echilibrului hormonal în menopauză, deoarece este un ulei bogat în lingnani, compuşi asemănători cu antioxidanții și exogenul. Scade frecvența insomniilor și are un rol calmant, precum și de mărire a rezistenței sistemului nervos la stres, datorită concentrației mari de Omega 3, Omega 6 și Omega 9.

Modul de folosire:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir este ideal pentru marinarea cărnii, folosit ca dressing în salate, pentru preparate la cuptor sau la maioneză. Acesta nu este recomandat a fi folosit la prăjit, deoarece astfel își pierde din proprietățile naturale.

Uleiul de in poate fi folosit numai ca dressing pentru salatele reci.

Doza zilnică recomandată în cazul ambelor tipuri de ulei, în cazul în care sunt consumate în stare naturală, adică nepreparate sau în mâncăruri, este de două lingurițe.

Paste la cuptor cu pesto, roșii, dovlecel, mozzarella și jambon

Ingrediente:

Modul de preparare: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp pastele fierb, încingem cuptorul la 180 de grade. Punem într-un vas yena 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir, adăugăm roșiile, dovlecelul tăiat bucățele și jambonul. Le condimentăm cu sare, piper, oregano și pătrunjel și le dăm la cuptor cca 15 minute.

După ce pastele s-au făcut, le stoarcem de apă și le amestecăm cu cele 250 de gr de pesto. Luăm vasul yena din cuptor, adăugăm pastele, le amestecăm, iar deasupra așezăm bucățile de mozzarella și punem vasul înapoi la cuptor pentru cca 5-10 minute. Înainte de servire adăugăm 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir și amestecăm. Obținem, astfel, o porție de paste gustoasă și aromată.

Salată de mazăre cu dressing de ulei de in

Ingrediente:

  • 100 gr de mazăre fiartă sau la conservă;
  • 2 morcovi;
  • 2 bucăți de ceapă verde;
  • 50 gr de porumb;
  • 5 ridichi;
  • 1 lime;
  • 50 gr de sâmburi de dovleac;
  • 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir;
  • sare, piper, pătrunje

Modul de preparare: luăm un vas de salată și punem în el conținutul dintr-o conservă de mazăre, 2 morcovi dați pe răzătoare, 2 cepe verzi tăiate rondele, porumb, sâmburii de dovleac, ridichile tăiate rondele, sucul de pe un lime, două linguri de ulei de in presat la rece Elixir, sare, piper și pătrunjel tocat, iar apoi le amestecăm. Obținem, astfel, o salată delicioasă, bogată în Omega 3.

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru de azi și nu uitați că, în magazinul nostru online, vă așteptăm cu reduceri de preț.

Până data viitoare nu uitați să mâncați #MaiSănătos!