#MaiSănătos: salată de roșii coapte

Astăzi îți propunem să profităm împreună de legumele proaspete pe care le mai găsim în grădină sau la piață și să pregătim o salată de roși cherry la cuptor în Oloi Tomnit, cu mozzarella, busuioc și proscciuto crudo. La final, vă propunem să adăugați 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece.

Rețeta e ideală pentru un prânz sau o cină mai ușoară.

Ingrediente:

Modul de preparare: într-un vas yena punem 4 linguri de Oloi Tomnit de la Adi Hădean Elixir, apoi roșiile cherry, usturoiul curățat, leușteanul, cimbrul, pătrunjelul, oregano, sarea și piperul, după care le amestecăm. Le punem pe toate la cuptor timp de 15-20 de minute.

După ce roşiile s-au copt, le scoatem într-un bol, adăugăm bucăţile de prosciutto, frunzele de busuioc, mozzarella și 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir, iar masa e gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie – îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru preparatele gătite la cuptor. Acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi, magneziu, fier și lecitină și complexul de vitamine E, B și K. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 şi Omega 9, conținând carotenoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și monosaturați, iar cel mai mare avantaj e că se poate folosi atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau în cosmetică. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, fac ca absorbția lor să se facă integral în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Proprietățile sale sunt benefice pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este benefic în cazul tulburărilor emoționale,iar efectul său antiparazitar e renumit. Este recomandată administrarea a 2 lingurițe pe zi, timp de 3-6 luni.

Sperăm că vă place salata noastră de azi!

Nu uitați că, în această perioadă, în magazinul nostru online găsiți oferte speciale.