#MaiSănătos – salată de quinoa cu morcovi, mazăre și cheddar

Salată de quinoa gătită în ulei de susan, cu morcovi, mazăre, cheddar și dressing de ulei de dovleac este propunerea noastră pentru micul dejun de azi sau pentru masa de la prânz.

Rețeta este simplă și se prepară în doar 20 de minute.

Ingrediente:

Modul de preparare: punem quinoa peste noapte la hidratat în apă. Când o gătim, scurgem apa de pe ea, punem într-o cratiță mică sau medie două linguri de ulei de susan presat la rece la încins, adăugăm quinoa, o călim preț de 2 minute, iar apoi adăugăm apă. O lăsăm la fiert timp de 15 minute. Între timp amestecăm, iar dacă apa de pe ea a scăzut, mai adăugăm. La final, după cele 15 minute nu trebuie să mai fie apă în cratiță. Între timp, curățăm morcovii pe care îi tăiem cubulețe, tăiem cheddarul și spălăm mazărea (noi am folosit mazăre la conservă). Punem legumele și brânza într-un bol, adăugăm quinoa și 1 lingură de ulei de dovleac presat la rece, iar masa e gata.

 

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pieli, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro