#MaiSănătos: pui cu roșii și fasole verde

Astăzi te provocăm să experimentezi alături de noi, în bucătărie. Îți propunem să gătim o rețetă extrem de #gustoasă și de #sănătoasă: piept de pui cu roșii și fasole verde (fasolea poate fi înlocuită cu sparanghel). În doar 30 de minute, rețeta este gata. Pentru prepararea ei, am folosit ulei de susan presat la rece și ulei de rapiță presat la rece.

Ingrediente:

  • 250 gr de piept de pui dezosat;
  • 10 roșii cherry;
  • 200 gr de fasole verde (fasolea poate fi înlocuită cu sparanghel); noi am folosit fasole congelată;
  • 2 căței de usturoi;
  • 1 lingură de muștar Dijon;
  • 2 linguri de oțet balsamic;
  • 2 linguri de miere;
  • 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • 5 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
  • 1 lingură de semințe de susan;
  • sare;
  • piper;
  • oregano;
  • pătrunjel;
  • 1 linguriță de fulgi de ardei iute.

Mod de preparare: punem la încins 3 linguri de ulei de rapiță presat la rece într-o tigaie wok, apoi adăugăm bucățile de pui tăiate. Le condimentăm cu sare și piper și le lăsăm pe foc până când carnea devine fragedă. Apoi le scoatem pe o farfurie. Mai adăugăm 2 linguri de ulei în tigaie și punem roșiile tăiate în jumătate și păstăile de fasole. Le lăsăm la călit cca. 5-6 minute.

Într-un bol pregătim dressingul. Punem 2 linguri de oțet balsmic, 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir, miere, muștar, fulgi de ardei iute și usturoiul tocat, apoi le amestecăm.

După ce am călit timp de 5-6 minute legumele, punem bucățile de pui în tigaie și adăugăm dressingul. Presărăm deasupra pătrunjel, oregano și semințe de susan. Le mai lăsăm pe toate pe foc încă 5 minute și masa e gata de servit!

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de acid folic, adică vitamina B9 și de lecitină, proprietăți ce fac din acesta un ingredient esențial care ajută la formarea celulelor, dar și un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai conține vitamina B și E, acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol și minerale, precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc. Este ideal pentru sotarea legumelor sau în preparate cu fructe de mare, carne de vită, pește sau pui. Marinarea ingredientelor cu ulei de susan oferă o aromă bogată şi delicioasă. Uleiul de susan se poate adăuga la mâncărurile din orez, peste brânza tofu sau în humus.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii şi a creierului, la reducerea inflamaţiilor, dar şi la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăţilor sale. Fiindcă are un gust neutru, acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!