#MaiSănătos – cum folosim uleiul din semințe de cânepă presat la rece

Deseori suntem întrebați care este modul în care puteți folosi uleiul de cânepă presat la rece în alimentație. Ei bine, acesta poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Totodată, mai poate fi adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

De ce e important să îl consumăm?

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir, conține raportul optim de Omega 3 și Omega 6. Un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală și duce la accelerarea evidentă a unor boli precum reumatismul, afecțiunile dermatologice și afecțiunile cardiovasculare. Atât datorită faptului că uleiul din semințe de cânepă Elixir reține proprietățile acestora (calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf, aminioacizi precum cisteină, metionină, complexul de vitamine A, C, E), cât și a faptului că este bogat în acizi grași nesaturați, el este considerat un aliment protector.

Mai multe informații găsiți aici!

Deoarece dorim să vă arătăm cât mai explicit cum puteți folosi uleiul de cânepă, azi vă propunem o rețetă super fresh de salată cu ciuperci, spanac, mango și orez.

Ingrediente:

Mod de preparare ciuperci: pentru început, curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de Oloi Tomnit de la Adi Hădean într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper.

Modul de preparare al orezului. Într-o cratiță punem 3 pahare de apă la fiert; după ce apa a început să clocotească, adăugăm orezul și amestecăm ocazional. În cazul în care apa de pe el a scăzut, iar orezul nu s-a fiert încă, mai adăugăm apă fierbinte. După ce orezul e gata, îl strecurăm de apă și îl clătim, apoi îl așezăm într-un vas.

Modul de prepare a salatei: După ce avem orezul și ciupercile, curățăm mangoul pe care îl tăiem cubulețe. Spălăm spanacul pe care îl punem într-un bol, adăugăm ciupercile, orezul, bucățile de mango și punem 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece.

Masa este gata!

Nu uita că în magazinul nostru online te așteptăm cu reduceri la uleiul de cânepă.