Salată de pui pe grătar cu fructe și ulei de dovleac presat la rece

Astăzi vă invităm să experimentăm împreună o salată de vară, delicioasă și bogată în vitamine: salată de pui pe grătar cu fructe și ulei de dovleac presat la rece. Știm că fructele nu sunt ingrediente populare atunci când vorbim de salată, dar combinația de pui prăjit pe grill, cartofi copți și fructe este perfectă.

 

Ingrediente:

 • 4 cartofi medii;
 • 2 bucăți de piept de pui dezosat;
 • 1 mango;
 • 50 gr de zmeură;
 • 50 gr de afine;
 • 4 ridichi;
 • 2 roșii;
 • 2 castraveți;
 • salată verde sau mix pentru salată;
 • 2 linguri de ulei de soia de primă presă Elixir;
 • 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir;
 • 50 gr de brânză feta;
 • 100 gr de porumb;
 • sare, piper și condimente de pui;
 • oregano și pătrunjel.

Modul de preparare a cartofilor: aceștia se curăță și se taie rondele potrivite. Încingem cuptorul la 180 de grade și așezăm cartofii în tavă, pe hârtie de copt. Îi punem la cuptor pentru 10 minute, după care îi întoarcem și îi mai lăsăm 10 minute, până se prăjesc.

Modul de prepare a puiului: acesta se condimentează cu sare, piper, oregano, pătrunjel și 2 linguri de ulei de soia de primă presă Elixir și se lasă la macerat 10 minute. Apoi, când grătarul este încins, punem carnea pe el, până se rumenește.

Modul de preparare a sosului cu brânză feta: pisăm brânza feta și apoi adăugăm o lingură de ulei de dovleac presat la rece Elixir, oregano și pătrunjel și amestecăm aproximativ 2 minute.

Modul de preparare a salatei: spălăm zmeura, afinele, roșiile și ridichile, iar apoi curăţăm mango-ul și castraveții. Legumele și fructele pot fi tăiate rondele sau fâșii lungi. Le punem pe toate într-un bol, adăugăm pieptul de pui tăiat bucățele, sosul de brânză și cartofii. La final, amestecăm toate ingredientele și 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir .

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a lecitinei. Totodată, uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, pot reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Uleiul de soia este o sursă importantă de vitamina E. Vitamina E reunește opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și a formării radicalilor liberi. Vitamina E protejează vitaminele solubile în grăsimi, de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Uleiul de soia este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută e stimularea procesului de vindecare a rănilor. Totodată, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Nu uitați că, în acestă perioadă, vă așteptăm cu reduceri speciale în magazinul online.

Până data viitoare, vă dorim poftă bună!