#MaiSănătos: Salată de paste cu năut, spanac și sâmburi de dovleac

Dragilor bine v-am găsit în noul an, sperăm că ați avut o vacanță frumoasă și că ați primit multe cadouri. Acum că sărbătorile au trecut, vă propunem iar să mâncați cât mai sănătos și să aveți grijă de sănătatea voastră. Așa că, vă invităm să pregătiți o salată de paste cu năut, ideală pentru orice moment al zilei.

Ingrediente:

Modul de preparare: într-o oală, de dimensiune medie, puneți la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugați pastele și le lăsăți la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, le scurgeți de apă și le puneți într-un vas.

După ce pastele s-au fiert și le-ați scurs de apă, puneți două linguri de ulei de susan presat la rece Elixir la încins într-o tigaie și adăugăți năutul pe care îl prăjiți 4-5 minute. Puneți apoi, peste el, spanacul și le căliți împreună 2 minute. Urmează să adăugăți pastele, smântâna de gătit, sare, piper, pătrunjel și oregano. Lăsați toate ingredientele pe foc încă 2 minute, timp în care amestecați.

Înainte de servire puneți sâmburii de dovleac și două linguri de ulei de in presat la rece Elixir peste paste și amestecați, iar masa e gata.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Datorită concentrației mari de lipide polinesaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și, nu uitați că, în magazinul nostru online vă așteptăm cu reduceri speciale.