Rețetă fresh pentru zile călduroase

Pentru că zilele de vară de aproprie cu pași repezi, astăzi vă propunem o rețetă fresh, răcoroasă și sănătoasă, bogată în Omega 3 și Omega 6, care se prepară într-un timp foarte scurt.

Ingrediente:

 • 250 gr penne;
 • 45 gr unt (80% grăsime);
 • 30 gr parmezan;
 • coaja de la 1-2 lămâi medii (1 linguriță; mai precis 2 gr);
 • sucul de la 1-2 lămâi medii (mai precis 30 ml);
 • zahăr (opțional);
 • 1/4 legătură pătrunjel;
 • 100 gr. smântână lichidă;
 • sare, piper negru;
 • 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir;
 • 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir.

Modul de preparare al pastelor: Punem la fiert, într-o oală de dimensiune medie, 500 ml de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare al sosului: pentru prepararea acestuia, răzuiți coaja de pe 1 sau 2 lămâi, apoi stoarceți sucul, în care adăugați puțin zahăr până devine acrișor plăcut. Pasul următor este să pregătiți restul ingredientelor: cântăriți untul, răzuiți parmezanul și tocați pătrunjelul. Luați o tigaie wok, pe care o încălziți puțin, iar apoi puneți pastele în ea, împreună cu o cană de apă caldă, untul, coaja de lămâie și 2-3 linguri de smântână lichidă. Amestecați totul până se topește untul, iar pastele devin lucioase. Adăugați apoi parmezanul și pătrunjelul. În cazul în care pastele devin uscate mai puneți o cană de apă peste ele. Nu uitați să amestecați în acest timp. Adăugați sucul de lămâie și amestecați până când pastele sunt acoperite de un strat fin de sos cremos. Înainte de servire adăugați, peste paste, o lingură de ulei de cânepă presat la rece Elixir și o lingură de ulei de in presat la rece Elixir.

Proprietățile uleiului de cânepă presat la rece Elixir:

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir, conține raportul optim de Omega 3 și Omega 6. Un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală și duce la accelerarea evidentă a unor boli precum: reumatismul, afecțiunile dermatologice și afecțiunile cardiovasculare. Atât datorită faptului că uleiul din semințe de cânepă Elixir păstrează proprietățile acestora (calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf, aminioacizi precum: cisteină, metionină, complexul de vitamine A, C, E), cât și datorită faptului că este bogat în acizi grași nesaturați, el este considerat un aliment protector. Mai multe detalii vezi aici!

Proprietățile uleiului de in presat la rece Elixir:

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos.

Datorită concentrației mare de lipide polisaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Nu uitați că în acestă perioadă vă așteptăm cu reduceri speciale în shop.

Până data viitoare vă dorim poftă bună!