Paste cu ton, ceapă și ulei de soia nemodificată genetic presat la rece Elixir

Deoarece primim adesea întrebări referitoare la modul în care poate fi folosit uleiul de soia presat la rece în alimentația zilnică, astăzi vă propunem să gustăm puțin din gastronomia Siciliană și să gătim o rețetă, ideală pentru masa de prânz sau cină, cu acest tip de ulei.

Bucătăria Siciliană reprezintă un amestec de culori, arome, gusturi și este bogată în preparate din paste și pește. Deoarece uleiul de soia nemodificată genetic de primă presă Elixir se pretează cu preparatele din pește, am adaptat o rețetă siciliană și v-am pregătit, în bucătăria noastră, o porție delicioasă de penne cu ton, ceapă și ulei de soia nemodificată genetic Elixir. Rețeta este pentru 4 persoane.

Ingrediente:

Modul de preparare al pastelor: Punem la fiert într-o oală de dimensiune medie 500ml de apă cu un praf de sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare al sosului: pentru început, feliem mărunt ceapa, usturoiul și ardeiul. Punem o lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie și adăugăm ceapa și usturoiul pe care le călim cca. 1 minut. Adăugăm, apoi, ardeiul și le mai lăsăm pe toate la călit aproximativ 3 minute. Următorul pas este să punem tonul, scurs de apă sau de ulei. După 5 minute, timp în care compoziția stă pe foc, adăugăm roșiile. Fierbem totul cca. 20 de minute până se formează o pastă și condimentăm cu sare și piper. La final adăugăm sosul peste paste și punem deasupra 2 linguri de ulei de soia presat la rece Elixir. Amestecăm. Obținem, astfel, o masă sănătoasă, bogată în Omega 3 și Vitaminele E și K.

Principalele beneficii ale consumului regulat de ulei de soia:

  • Fiind un ulei vegetal, este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă.
  • Uleiul de soia este o sursă importantă de vitamina E. Aceasta reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și formarea radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism.
  • Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. Totodată, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Sperăm că gustul acestor paste o să te cucerească și așteptăm părerile tale.

O zi frumoasă!