Paste cu nuci, gorgonzolla gătite cu Oloi Tomnit de la Adi Hădean

,,Life is a combination of magic, pasta and fresh cold oil pressed”, acesta este cel mai bun mod de a descrie rețeta pe care o propunem azi pe blog. În călătoria noastră în lumea pastelor, ne oprim de această dată în regiunea Lombardia din nordul Italiei, loc în care se spune că au apărut farfallele. Acestea împrumută din limba italiană numele de fluturași, dar mai sunt cunoscute și ca papioane.

Farfallele pot fi folosite în diferite rețete, de la simplele paste cu busuioc și roșii, la paste cu cerneală de caracatiță. Noi azi îți propunem o rețetă care îmbină aroma nucilor prăjite cu gustul puternic de gorgonzolla și gustul autentic al Oloi-ului Tomnit creat de Adi Hădean.

Ingrediente:

  • 200 gr farfalle(sau tagliatelle, pappardelle)
  • 50 gr nuca
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (15% grasime)
  • 60 gr gorgonzola (cca 2 linguri)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri de Oloi Tomnit creat de Adi Hădean
  • 6 frunze mari busuioc (sau 1 mana frunze de spanac)
    sare, piper negru

 

Modul de preparare al pastelor: punem la fiert într-o oală de dimensiune medie 500 ml de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare al nucilor: încălzim cuptorul de 160 grade, iar pe o tavă așezăm o bucată de hârtie de copt, pe care punem nucile. Le lăsăm la cuptor între 5 și 10 minute, iar apoi le scotem pe un prosop și le frecăm pentru a îndepărta cojile.

Modul de preparare al sosului cu gorgonzolla: Pentru început curățăm usturoiul, pe care îl strivim. Apoi într-o tigaie wok punem 1 lingură de Oloi Tomnit creat de Adi Hădean, și adăugăm usturoiul, pe care îl sotăm timp de 30 de secunde. Atenție, focul trebuie să fie mediu. După ce usturoiul miroase plăcut, adăugăm și smântâna de gătit. În momentul în care toată compoziția a început să fiarbă, punem și gorzonzolla pe care o lăsăm să se topească, amestecând ușor. Între timp noi trebuie să tocăm busuiocul. După ce brânza s-a topit, punem în compoziție pastele, nucile prăjite, busuiocul și o lingură de Oloi Tomnit creat de Adi Hădean, și le amestecăm bine. Înainte de servire putem presăra și puțin parmezan.

Trebuie să știți că Oloi Tomnit are în compoziția sa 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia, toate presate la rece. Astfel, acesta conține toate vitaminele și proprietățile tipurilor de ulei din care este realizat, printre care: Omega 3, Omega 6, magneziu, fier și lecitină. Datorită faptului că acesta are o concentrație mare de ulei de rapiță și de floarea soarelui este indicat să îl folosiți numai la preparatele gătite la cuptor, salate și sosuri. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.

Sperăm că îți place rețeta noastră și nu uita să dai un share!