Paste arrabbiata cu ulei de cânepă presat la rece Elixir

Acum că sărbătorile au trecut, îți propunem o rețetă simplă și ușoară, cu un ingredient surpriză. Rețeta de azi, paste arrabbiata, este specifică sudului Italiei și se prepară cu penne, iar totul este gata în 20 de minute.

Indrediente:

Modul de preparare al pastelor: punem la fiert într-o oală de dimensiune medie 500ml de apă cu un praf de sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare al sosului: pentru început, curățăm usturoiul pe care îl spălăm și îl pisăm, apoi spălăm ardeii și îi feliem rondele. Încingem o lingură de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie wok și sotăm usturoiul și ardeiul aproximativ 2-3 minute. Turnăm sosul de roșii și o jumătate de cană de apă peste ei și lăsăm toată compoziția la foc mediu aproximativ 10 minute, timp în care amestecăm.  La final adăugăm pastele și ingredientul nostru secret, 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece Elixir și le amestecăm pe toate.

Fiind considerat un aliment protector, uleiul din semințe de cânepă conține raportul optim de Omega 3 și Omega 6 de 3 la 1, necesar pentru funcționarea optimă a organismului. De asemenea, este bogat în calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf și aminoacizi precum cisteină și metionină. În plus, acesta mai conține și complexul de vitamine A, C, E, care păstrează proprietățile semințelor.

Uleiul de cânepă Elixir, este obținut prin presarea la rece a semințelor care, după ce sunt cultivate, sunt atent curățate de impurități și presate la temperaturi sub 30 de grade. Uleiul obținut este pus la decantat, iar astfel se obține un untdelemn bogat în proprietăți nutritive.

Mai multe detalii despre beneficiile uleiului din semințe de cânepă Elixir găsești aici!

Până data viitoare îți dorim poftă bună și nu uita să ai grijă de sănătatea ta!