Omletă cu legume și mozzarella, gătită în ulei de rapiță, presat la rece, Elixir.

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece aceasta ne încarcă cu energia necesară pentru tot parcursul zilei. Așa că, în luna februarie, am decis să vă oferim câteva idei pe care să le puteți prepara, la micul dejun, cu uleiurile Elixir.

Prima rețetă, recomandată pentru 2 persoane ─ omletă cu legume și mozzarella, gătită în ulei de rapiță, este relativ simplă, iar timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute.

Uleiul de rapiţă Elixir este obţinut din prima presare la rece a seminţelor de rapiţă. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil în bucătărie. Este cunoscut faptul că are cel mai scăzut conţinut de grăsimi saturate dintre uleiurile de gătit disponibile. Totodată, acesta conţine mai puţin de jumătate dintre grăsimile saturate care se găsesc în uleiul de măsline și este bogat în Omega 3.

Pentru rețetă aveți nevoie de:

  • 4 ouă;
  • mozzarella (aproximativ 150 de grame);
  • 2 ciuperci;
  • 1 ceapă verde;
  • 4 roșii cherry;
  • 1 jumătate de ardei roșu;
  • 4 linguri de ulei de rapiță, presat la rece, Elixir.

Mod de preparare:

Pentru început, spălăm și curățăm legumele, iar apoi le tăiem în fâșii subțiri. Încingem uleiul de rapiță. Este important de reținut că timpul de preparare al mâncărurilor în ulei de rapiță Elixir este foarte scurt. Batem ouăle, iar apoi adăugăm legumele și mozzarella, tăiată, de asemenea, felii. În final, punem toată compoziția în tigaie și, gătită la foc mediu, în aproximativ 5-10 minute, omleta este gata de savurat.