Uleiul de rapiță presat la rece și uleiul de soia de primă presă au primit în luna mai a acestui an, în urma dispoziției emise de The International Taste & Quality Institute, distincția Superior Taste Award 2016 with 2 Golden Stars.

Distincția atestă calitatea gustului uleiurilor Elixir presate la rece și a fost conferită în urma mediei a cinci criterii decisive ale juriului: prima impresie, aspect, miros, textură și gust.

“Am garantat și vom garanta în continuare calitatea uleiurilor presate la rece Elixir, deoarece urmărim fiecare etapă a procesului de prelucrare, cu intenția de a conserva atât beneficiile proprii plantei, cât și pentru a preîntâmpina impactul nociv al tehnologiei asupra mediului. Recent obținuta recunoaștere internațională a calității produselor noastre nu face decât să ne onoreze și să vină ca o confirmare a angajamentului nostru suprem, acela de a ne face munca respectând consumatorul și natura”, a declarat Teodor Dan Felea, director general SC Dachim SRL.

The International Taste & Quality Institute (iTQi), cu sediul în Bruxelles, este un lider mondial în ceea ce privește testarea și promovarea produselor alimentare și a băuturilor de înaltă calitate. Membrii juriului sunt selectați dintre cele mai prestigioase 15 asociații ale profesioniștilor somelieri și culinari din Europa, cum sunt: Maîtres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts London, Federerazione dei Cuochi Italiana, World Master Chefs Society (WMCS) etc.

Conform normelor Institutului Internațional al Gustului și Calității de la Bruxelles, produsele care primesc două stele aurii se înscriu în categoria produselor remarcabile, având o notă finală cuprinsă între 80% și 90%. Premiul Superior Taste este o recunoaștere internațională deosebită, care este axată pe judecata nepărtinitoare a somelierilor și bucătarilor cu titlul de Chef.