#MicDejunCuElixir: ouă cu avocado, legume și chipsuri

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, deoarece de aici ne luăm energia necesară pentru întreaga zi.  De aceea este foarte important că dimineața, să consumăm cât mai multe ingrediente bogate în vitamine, minerale, dar și acizi grași esențiali de tip Omega 3 și Omega 6.

Uleiurile presate la rece fac parte din categoria de ingrediente care înglobează în proprietăţile lor, toate elementele enumerate anterior, de accea noi vă sfătuim să le integrați în alimentația zilnică, fie ca o cură, fie folosite în mâncare.

Așadar azi vă prezentăm o rețetă preparată cu ulei de rapiță presat la rece, unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit.

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 avocado
  • 4 ridichi
  • 1 ceapă roșie medie
  • 50 gr de chipsuri tortillas
  • 50 gr de brânză feta
  • 4 linguri de ulei de rapiță presat la rece
  • Sare, piper, pătrunjel și oregano.

Modul de preparare: punem patru linguri de ulei de rapiță la încins într-o tigaie. Spargem ouăle, le punem în tigaie și le prăjim în funcţie de cum le preferăm (mai tari sau mai moi), la final le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano. După ce s-au prăjit, le scoate pe o farfurie. Adăugăm lângă ouă chipsurile, ridichile și ceapă tăiate, dar și brânza, iar micul dejun e gata de a fi servit.

Trebuie să știți că: uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că v-a plăcut rețeta noastră de azi și vă așteptăm cu noi oferte în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!