#MaiSănătos – vinete la cuptor cu cușcuș și ciuperci

V-am mai spus că suntem fani ai vinetelor la cuptor? Pentru că tot e sezonul acestora, azi am decis să preparăm o porție cu aceste minunății, umplute la cuptor cu cușcuș și cu ciuperci.

Rețeta e ideală pentru cină sau pentru vegetarieni, e ușor de preparat, iar procesul durează 30 de minute.

Ingrediente:

Modul de preparare a vinetelor: pentru început, spălăm vinetele și le tăiem în jumătate. Cu o linguriţă scoatem sâmburii și facem o gaură în interior. Apoi le așezăm pe hârtie de copt într-o tavă, le ungem cu ulei de susan și le așezăm în cuptor cca. 15-20 de minute.

În timp ce vinetele stau la cuptor, pregătim cușcușul. Încingem o lingură de ulei de susan într-o cratiță și adăugăm cana de cușcuș. Amestecăm constant până se rumenește puțin, apoi, adăugăm o cană de apă caldă. Condimentăm și amestecăm din când în când. În cazul în care acesta nu s-a făcut după ce apa a scăzut, mai punem o cană de apă. Repetăm procesul până când cușcușul e gata.

Urmează să pregătim ciupercile. Pe acestea le curăţăm cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir într-o tigaie wok în care adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat suplimentar. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper.

După ce au trecut cele 20 de minute, scoatem vinetele din cuptor. Într-un bol punem cușcușul, ciupercile și roşiile cherry. Le amestecăm, iar apoi le așezăm peste vinete. Punem tava înapoi la cuptor, încă 5 minute.

Între timp, pisăm brânza feta și adăugăm o lingură de ulei de dovleac presat la rece Elixir, oregano și pătrunjel și amestecăm aproximativ 2 minute.

După cele 5 minute, scoatem vinetele pe o farfurie. Înainte de servire adăugăm deasupra sâmburii de rodie și sosul cu brânza feta.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, pentru că ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Nu uitați că, în acestă perioadă, vă așteptăm cu reduceri speciale în magazinul online.

Până data viitoare, vă dorim poftă bună!