#MaiSănătos: varză a la Cluj

Suntem siguri că mulți dintre voi ați mâncat cel puțin o dată Varză a la Cluj, așa că astăzi vă prezentăm această rețetă care poartă numele județului în care noi ne-am născut. În cazul în care nu știați, în județul Cluj se află terenurile pe care cultivăm semințele din care, apoi, extragem uleiurile Elixir și, tot aici, se află și fabrica noastră. Noi vă recomandăm să folosiți ulei de floarea soarelui presat la rece sau ulei de rapiță atunci când pregătiți această rețetă, deoarece, pe lângă faptul că veți obține o masă bogată în Omega 3, gustul acesteia este mult mai bun.

Ingrediente:

Modul de preparare: Într-un vas punem 500 ml de apă la fiert, adăugăm sare, iar, după ce apa începe să fiarbă, adăugăm orezul. Între timp, curățăm ceapa și o tăiem mărunt. Punem două linguri de ulei de rapiță și două linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece la încins într-o tigaie, adăugăm ceapa și o călim până devine sticloasă. Adăugăm peste ceapă carnea tocată și condimentăm cu sare și piper. După ce orezul și carnea sunt gata, luăm un vas termic sau o tavă și așezăm compoziţia în ea, după cum urmează: un strat de varză tocată, un strat de orez fiert, un strat de carne, încă un strat de orez şi apoi încă unul de varză. Deasupra punem bulionul şi dăm tava la cuptor pentru 30 de minute. Apoi o scoatem, punem deasupra smântână și o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece și o mai punem în cuptor pentru 10 minute.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9, care sunt acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Totodată, este o sursă bogată de vitamina E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi dimineața, o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată. Mai multe despre beneficiile uleiului de floarea soarelui găsiți aici!

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și, nu uitați că, vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!