#MaiSănătos: Ulei de soia vs. Ulei de floarea soarelui

Astăzi vă provocăm să gătiți #MaiSănătos și vă propunem două rețete delicioase: pui la grill cu garnitură dulce și frigărui de ciuperci. Totodată, vă povestim care sunt beneficiile integrării în alimentația zilnică a uleiului de soia de primă presă și a uleiului de floarea soarelui presat la rece Elixir.

Proprietăți naturale:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir este o sursă bogată de vitamina E, B, Omega 3 și Omega 6. Totodată, acesta este o sursă bogată în minerale esenţiale precum calciu, fier, mangan, zinc, magneziu, seleniu, cupru. Mineralele joacă un rol vital în mineralizarea oaselor, producerea de celule roșii și enzime, producţia de hormoni, precum și în reglementarea activităţilor musculare cardiace și scheletice.

Uleiul de soia de primă presă Elixir este o sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului, dar și o sursă naturală de vitamina K.

Beneficii pentru sănătate:

Este cunoscut faptul că proprietățile naturale ale uleiului obținut din presarea la rece a semințelor de floarea soarelui ajută la detoxifierea organismului, la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar și la creșterea şi dezvoltarea musculaturii și a oaselor, în special la copii. Din punct de vedere nutritiv, floarea soarelui este bogată în Omega 3 și Omega 6, vitamina E, are un conținut ridicat de lecitină, ceea ce ajută la întărirea sistemului nervos. Efectele benefice sunt resimțite și la nivelul activității sistemului endocrin și la regenerarea celulară a organismului, datorită proprietăților sale antioxidante.

În timp ce uleiul de soia este o sursă bună de steroli vegetali, în special β-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, acest ulei poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând totodată riscul de boli de inimă. Este o sursă importantă de vitamina E. Aceasta reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (a grăsimii) și formarea radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Totodată, uleiul de soia este o importantă sursă de vitamina K, o vitamină care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută dintre acestea este stimularea procesului de vindecare a rănilor.

Modul de folosire:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece Elixir, este ideal pentru marinarea cărnii, folosit ca dressing în salate, pentru preparate la cuptor sau maioneză. Acesta nu este recomandat a fi folosit la prăjit, deoarece astfel își pierde din proprietățile naturale.

Uleiul de soia poate fi consumat în salate, deserturi reci, pentru marinarea cărnii, însă nu este indicat să fie folosit în prăjirea alimentelor.

Doza zilnică recomandată în cazul ambelor tipuri de ulei în cazul în care sunt consumate în stare naturală, adică nepreparat sau în mâncăruri, este de două lingurițe.

Frigărui de ciuperci cu legume și ulei de soia de primă presă Elixir

Ingrediente:

Mod de preparare: pentru început, ștergem cu un șervețel de hârtie ciupercile, pe care apoi le tăiem rondele. Spălăm roșiile și ardeiul și le tăiem. Luăm bețișorul de frigărui și punem o bucată de ciupercă, o bucată de roșie, una de ardei și repetăm acțiunea.

Încingem tava de grill pe care așezăm apoi frigăruile până se rumenesc. La final, le condimentăm cu câteva picături de ulei de soia de primă presă Elixir, sare și piper.

Pui pe gril marinat în ulei de floarea soarelui de primă presă Elixir cu garnitură dulce

Ingrediente:

Mod de preparare: Într-o cratiță punem 3 pahare de apă la fiert; după ce apa a început să clocotească, adăugăm orezul și amestecăm ocazional. În cazul în care apa de pe el a scăzut, iar orezul nu s-a fiert încă, mai adăugăm apă fierbinte. După ce orezul e gata, îl strecurăm de apă și îl clătim, apoi îl așezăm într-un vas.

Punem carnea de pui la marinat cca 30 de minute, în 3 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece amestecat cu sare, piper, pătrunjel și oregano. Apoi încingem tava grill și așezăm puiul pe ea, întorcându-l de pe o parte pe cealaltă, până se prăjește. Cât timp puiul stă pe foc, curățăm mangoul și îl tăiem bucățele. Luăm roșiile și le tăiem rondele.

După ce puiul s-a făcut, îl punem peste orez, adăugăm roșiile și mangoul tăiat, două linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir și amestecăm. Acum masa e gata de servit.

Sperăm că v-a plăcut articolul nostru de azi și nu uitați că, în magazinul nostru online, vă așteptăm cu reduceri de preț.

Până data viitoare nu uitați să mâncați #MaiSănătos!