#MaiSănătos – trei motive pentru a integra uleiul de cânepă în alimentație

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim pe conturile noastre de social media este: de ce trebuie să consumăm ulei de cânepă? Ei bine, azi dorim să vă oferim trei motive pentru care acesta este important să fie introdus în alimentație, iar la final, vă propunem o rețetă delicioasă.

Uleiul din semințe de cânepă Elixir este obținut prin presarea la rece și conține raportul optim de Omega 6 și Omega 3. Un dezechilibru în acest raport predispune la oboseală și duce la accelerarea evidentă a unor boli precum reumatismul, afecțiunile dermatologice și afecțiunile cardiovasculare.

După ce au fost cultivate, semințele sunt atent curățate de impurități și presate la temperaturi de maxim 30 de grade. Apoi, uleiul obținut este pus la decantat și, astfel, se obține un untdelemn bogat în proprietăți nutritive.

Care sunt cele trei motive?

  1. Te ajută să previi problemele cardiovasculare: datorită faptului că este bogat în Omega 3, uleiul din semințe de cânepă are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare, diminuând tensiunea arterială și nivelul de fibrogen, care este un marker-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor.
  2. Te ajută să stabilizezi echilibrul pielii: fiind bogat în acizi grași, integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de cânepă ne ajută să menținem sănătatea și flexibilitatea celulelor pielii, datorită faptului că beneficiază de proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Studiile clinice ne arată faptul că acizii grași esențiali, care se regăsesc în acest tip de ulei, pot da rezultate bune în tratarea multor afecțiuni cronice și inflamatorii, de tip eczeme, psoriazis, lupus şi colită ulceroasă.
  3. Te ajută să ai un sistem nervos sănătos: deoarece este bogat în acizi grași Omega 3 și Omega 6, uleiul din semințe de cânepă este benefic pentru a avea o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vital pentru pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Introducerea acestui tip de ulei în alimentația copiilor mici este extrem de importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului.

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

După cum vă spuneam la începutul articolul, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă și #MaiSănătoasă de ciuperci la cuptor cu brânzeturi, peste care, înainte de servire, puteți adăuga câteva picături de ulei de cânepă.

Ingrediente:

Modul de preparare: curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, apoi le așezăm în tavă pe o hârtie de copt. Dăm pe răzătoare cașcavalul și cheddarul, iar apoi le punem pe toate într-un bol. Adăugăm brânza de burduf , sarea și piperul, iar apoi le amestecăm. Compoziția obținută o punem în ciuperci și dăm tava în cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Verificăm din când în când, pentru a ne asigura că ciupercile nu se lipesc de hârtie. La final, înainte de servire, punem câteva picături de ulei de cânepă presat la rece Elixir peste acestea.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro