#MaiSănătos: trei idei pentru micul dejun

Micul dejun ne oferă energia de care avem nevoie pentru întreaga zi și, de aceea, acesta trebuie să fie consistent, bogat și variat. Ideal este să avem un plan nutrițional săptămânal în care să includem, pe lângă cereale cu lapte, preparate cu legume și fructe proaspete, dar și proteină animală.

Noi ți-am pregătit trei rețete pe care le poți prepara ușor dimineața, #MaiSănătoase, bogate în Omega 3 și Omega 6, dar și alte vitamine necesare organismului tău, pentru a putea funcționa în parametrii optimi.

  1. Sandwich cu brânză de vacă light, varză roșie, rodie, somon și ulei de soia de primă presă.

Ingrediente:

  • 2 felii de pâine – noi am folosit pâine cu cereale;
  • 100 gr de somon afumat;
  • 3 frunze de varză roșie;
  • brânză de vacă light;
  • 1 rodie;
  • 1 lingură de ulei de soia de primă presă Elixir.

Sandwichul se prepară foarte ușor, îmbină plăcut aroma ingredientelor și, totodată, este bogat în Omega 3 și vitamina K, datorită uleiului de soia. După ce am curățat rodia, spălăm frunzele de varză pe care le feliem mărunt și le punem într-un bol. Adăugăm peste ele 1 lingură de ulei de soia de primă presă Elixir și le amestecăm.Ungem feliile de pâine cu brânză așezăm deasupra sâmburii de rodie și bucățile de varză, apoi punem feliile de somon . Astfel, micul dejun este gata.

  1. Sandwich cu brânză, avocado, ou fiert, roșii și ulei de armurariu presat la rece Elixir.

Sandwichul cu brânză, avocado, ou fiert, roșii și ulei de armurariu presat la rece Elixir, este un mic dejun #MaiSănătos, deoarece acest tip de uleiul este bogat în silimarină. Astfel, este unul dintre cele mai folosite remedii naturale pentru tratarea bolilor ficatului.

Ingrediente:

Modul de preparare: așezăm ouăle într-un vas destul de încăpător, astfel încât să fie spațiu suficient pentru a nu fi suprapuse, adăugăm apă, le punem la fiert și le lăsăm timp de 12-15 minute. După ce s-au fiert, le decojim și le tăiem în jumătate. Curățăm avocado-ul, spălăm roșiile și le feliem pe toate. Ungem feliile de pâine cu brânză, punem avocado, roșii, ouă, iar la final adăugăm câteva picături de ulei de armurariu presat la rece Elixir.

  1. Omletă cu roșii, parmezan, broccoli fiert și ulei de susan presat la rece Elixir.

Ingrediente

Mod de preparare: punem 500 ml de apă la fiert. Când apa clocotește, adăugăm buchețele de broccoli și le fierbem cca.7-8 minute până se frăgezesc. Apoi le scoatem într-un bol. Între timp, într-un vas amestecăm ouăle și adăugăm roșiile tăiate pe jumătate și sâmburii de dovleac. Amestecăm toată compoziția pe care apoi o punem într-o tigaie în care am încălzit în prealabil 3 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir. După ce omleta s-a făcut pe ambele părți, o scoatem, iar deasupra răzălim parmezan.

Înainte de servire, punem și bucățile de broccoli lângă omletă. Obținem, astfel, un mic dejun gustos și #MaiSănătos.

De ce reprezintă aceste rețete un mic dejun #MaiSănătos?

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a conținutului de lecitină. Totodată, uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, pot reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Acesta este și o sursă importantă de vitamina E. De asemenea, reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și a formării radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. În plus, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir este unul dintre cele reductibile remedii naturale folosite în tratarea bolilor ficatului. Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate, întâi, de impurități, iar apoi presate la temperaturi sub 30 de grade. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe cartoenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că v-au placut propunerile noastre de azi și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro