#MaiSănătos: tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Cele mai delicioase rețete se găsesc în bucătăria tradițională românească. Credem că nu suntem singurii care iubesc tocănițele cu mămăligă, așa că azi vă propunem o astfel de rețetă, ideală pentru zilele de post, pentru persoanele vegetariene, dar și pentru o cină, într-o zi obișnuită. Noi avem rețeta de la una din colegele noastre, care își amintește că a învățat-o de la mama sa. La ultima sesiune de gătit în #BucătăriaElixir am testat-o și noi. Cum a ieșit, puteți citi mai jos. Vă spunem doar că este #MaiDelicioasă, decât ne așteptam.

Ingrediente:

  • 500 gr de ciuperci;
  • 1 ceapă;
  • 1 ardei kapia;
  • 2 căței de usturoi;
  • 500 ml de bulion;
  • 2 linguri de făină albă;
  • 100 gr de făină de mălai;
  • sare, piper, pătrunjel;
  • 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir.

Modul de preparare: curățăm ciupercile cu un șervet de bucătărie, iar apoi le tăiem; curăţăm ceapa, ardeiul și usturoiul, iar apoi le tăiem mărunțim. Punem două linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir la încins, adăugăm pe rând ceapa, usturoiul, ardeiul și ciupercile. Le călim pe toate timp de 5 minute, iar apoi adăugăm 500 ml de bulion. Lăsăm totul la fiert timp cca. 10 minute. Punem într-un pahar aproximativ 100 ml de apă și 2 linguri de făină albă. Amestecăm, iar compoziția o adăugăm treptat peste ciuperci, în timp ce amestecăm. În funcție de cât de consistent vreți să fie sosul din tocăniță, ajustați cantitatea de apă cu făină pe care o adăugați.

În timp ce tocănița e pe foc, puneți la fiert 500 ml de apă cu sare, iar când apa începe să clocotească, suplimentați treptat treptat făina de mălai și amestecați, până obțineți cantitatea de mămăligă dorită.

La final tocănița se servește împreună cu mămăligă, iar noi vă recomandăm să aveți alături o salată de roșii sau de ardei copți.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!