#MaiSănătos: salată de vinete pe grătar cu ciuperci, spanac, rodii, nuci, avocado și ulei de in Elixir

Suntem siguri că avem vegetarieni sau persoane care țin post printre cititori, așa că azi vă prezentăm o salată #MaiSănătoasă de vinete pe grătar cu ciuperci la cuptor, spanac, miez de nucă, avocado, rodie și ulei de in presat la rece Elixir. Nouă ne-a plăcut mult rețeta și de aceea am decis să o împărtășim cu voi.

Ingrediente:

  • 1 vânătă;
  • 500 gr de ciuperci brune;
  • 50 gr de spanac;
  • 1 avocado;
  • 1 rodie;
  • 50 gr de miez de nucă;
  • sare, piper, pătrunjel, oregano;
  • 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir.

Modul de preparare: Spălăm vânăta și o tăiem rondele. Curățăm ciupercile cu un prosop de hârtie, iar apoi le feliem. Încingem cuptorul la 180 de grade. Între timp, după ce am tăiat ciupercile, luăm o tavă în care punem hârtie de copt. Așezăm apoi ciupercile și le condimentăm cu sare, piper, pătrunjel și oregano. Punem tava în cuptor și o lăsăm cca.15-20 de minute, timp în care mai amestecăm până când ciupercile devin uscate. După ce s-au făcut, le scoatem într-un vas.

Cât timp ciupercile stau la cuptor, încingem grătarul sau tigaia grill și așezăm rondelele de vânătă. Le întoarcem din când în când, până sunt gata.

După ce am terminat cu vinetele și ciupercile, spălăm spanacul și îl punem într-un vas de salată, curățăm și tăiem cubulețe avocado-ul și scoatem sâmburii din rodie. Punem toate ingredientele în vasul de salată (vinetele, ciupercile, avocadoul, semințele de rodie), adăugăm miezul de nucă și două linguri de ulei de in presat la rece Elixir și le amestecăm, iar masa e gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru bună dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Datorită concentrației mari de lipide polinesaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Sperăm că vă place propunerea noastră și nu uitați că, în magazinul nostru online, vă așteptăm cu reduceri speciale.

  1. Până data viitoare, nu uitați să mâncați #MaiSănătos!