#MaiSănătos: salată de varză roșie cu suc de portocale și ulei de dovleac presat la rece Elixir

În luna mai, te provocăm să mănânci la birou #MaiSănătos, așa că ți-am pregătit o serie de rețete bogate în vitamine, proteine, acizi grași (Omega 3 și Omega 6) esențiali pentru dezvoltarea optimă a organismului și care să îți asigure energia pe tot parcursul zilei.  Prima rețetă este salată de varză roșie, conopidă, broccoli cu suc de portocale și ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir.

Această rețetă  poate fi pregătită în orice moment al zile, dar noi îți propunem să o gătești pentru masa de prânz deoarece ingredientele din ea, te vor ajuta să îți îmbunătăţeşti concentrarea și eficiența în timpul zilei de lucru.

Ingrediente:

Mod de preparare: punem 500 ml de apă la fiert, iar după ce apa este clocotită adăugăm buchețele de conopidă și broccoli pe care le fierbem cca.7-8 minute până s-au frăgezit. Le scoatem într-un bol. Între timp curățăm varza, o spălăm iar apoi o tăiem fin. Se amestecă cu celelalte legume, la final adăugăm sucul de portocale și condimente după gust.

De ce este această rețetă o alegere potrivită?

Uleiul din semințe de dovleac presat la rece Elixir, este bogat în Omega 3, Omega 6 şi Omega 9 conținând carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și monosaturați iar cel mai mare avantaj e că se poate folosi atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetică. Proprietățile sale sunt benefice pentru numeroase afecțiuni precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului reducând în același timp și colesterolul. Acesta este benefic în cazul tulburărilor emoţionale și beneficiază de cunoscutul efect antiparazitant. Este recomandată administrarea a 2 lingurițe pe zi timp de 3-6 luni.

Broccoli are un conţinut bogat de acid folic şi vitamina C, ambele având un rol important în diviziunea celulară, motiv pentru care este un aliment ideal pentru femeile însărcinate. Totodată acesta este bogat în calciu și fier, minerale esențiale pentru sănătatea oaselor. Integrarea în alimentație ajută la eliminarea toxinelor din organism și la stimularea digestiei.

Conopida: este bogată în antioxidanți, vitamina C și fitonutrienți, calciu, fosfor, vitamina K, acid folic și vitamina B6. Consumul constant de conopidă poate preveni anemia. Acţionând la nivelul sistemului cardiovascular, conopida ajută la combaterea bolilor de inimă şi a atacului cerebral și reglează tensiunea arterială.

Varza roșie este cunoscută ca un puternic antioxidant, este bogată în vitamina C, A, K și B6. Totodată aceasta are un efect anticancerigen, antiîmbătrânire și întarește sistemul imunitar.

Sperăm că o să îți placă această salată și nu uita să mănânci #MaiSănătos!