#MaiSănătos: Salată de spanac cu brânză, nuci, zmeură și morcovi înveliți în bacon

Dacă nu știi ce să mai gătești la prânz sau la cină, ai ajuns unde trebuie. Astăzi îți propunem o salată care îmbină gustul delicios al fructelor, cu cel al morcovului prăjit cu bacon și aroma uleiului de in presat la rece Elixir. Rețeta e simplă și e gata în aproximativ 30 de minute. La final, o să te bucuri de o masă bogată în Omega 3, dar și în vitamine și minerale.

Ingrediente – morcovi înveliți în bacon:

Ingrediente – salată:

  • 100 gr de baby spanac;
  • 100 gr de brânză feta;
  • 50 gr miez de nucă;
  • 100 gr sau zmeură;
  • 2 linguri de ulei de in presat la rece.

Modul de preparare a morcovilor: curățăm morcovii, iar apoi îi spălăm. Îi învelim în bacon, pe fiecare în parte, îi așezăm într-o tavă pe hârtie de copt, iar apoi îi ungem cu ulei de rapiță presat la rece Elixir și îi condimentăm cu sare și piper. Apoi îi punem la cuptor cca: 20 de minute.

Modul de preparare a salatei: punem frunzele de spanac spălate într-un bol, brânza feta tăiată cubulețe mici, miezul de nucă și bucățile de zmeură. La final, adăugăm 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir. Le amestecăm pe toate, iar salata e gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Datorită concentrației mari de lipide polinesaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii şi a creierului, la reducerea inflamaţiilor, dar şi la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăţilor sale. Fiindcă are un gust neutru, acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!