Astăzi vă propunem o masă de prânz care să vă aducă aminte de gustul copilăriei și care îmbină aroma inedită a semințelor de floarea soarelui, cu cea a boabelor de soia, a puiului făcut pe grătar și a legumelor proaspete. Nu uitați că este foarte important ca pentru masa de prânz să alocați în jur de 30 de minute și să nu mâncați la birou în fața laptopului. Prânzul trebuie să fie acel moment al zilei în care vă deconectați și vă luați energia necesară pentru ultima parte a zilei la birou.
Ingrediente:
- 100 gr de salată verde proaspătă;
- 100 gr de piept de pui făcut pe grătar tăiat bucățele;
- 1 avocado;
- 6 roșii cherry;
- 2 castraveți;
- 1 ardei capia;
- 1 morcov;
- 1 jumătate de lime;
- 2 linguri de Oloi Tomnit de la Adi Hădean;
- sare și piper.
Mod de preparare: după ce am spălat și am tăiat salata, o punem într-un bol mare. Urmează să curățăm avocado și morcovul pe care îi tăiem rondele sau fâșii. Apoi spălăm roșile, castravetele și ardeiul pe care îi feliem. Punem toate legumele în bolul cu salata și adăugăm bucățile de piept de pui, zeama de pe jumătatea de lime, 2 linguri de Oloi Tomnit, sare și piper după gust și le amestecăm. Obținem, astfel, o salată sățioasă și gustoasă.
De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?
Oloi Tomnit de la Adi Hădean conține 70% ulei de rapiță, 20% ulei de floarea soarelui și 10% ulei de soia. Aceste ingrediente îl fac un ulei foarte versatil în bucătărie, îl putem folosi pentru aromarea salatelor sau pentru preparatele gătite la cuptor. Acesta conține Omega 3 și Omega 6, acizi grași mononesaturaţi și polinesaturaţi, magneziu, fier și lecitină și complexul de vitamine E, B și K. Datorită gustului său special, Oloi Tomnit a câștigat, în 2017, distincția Superior Taste Award oferită de The International Taste & Quality Institute, lider mondial în certificarea calității gustului.
Carnea de pui: este bogată în vitaminele B12, B6, B3 şi în următoarele minerale: fosfor, zinc, potasiu. Consumul de carne de pui are un efect benefic asupra ochilor, având un conţinut ridicat de retinol, licopen, alfa și beta-caroten, toate derivate din vitamina A şi toate vitale pentru sănătatea ochilor.
Roșiile sunt surse importante de licopen, un antioxidant cu efecte benefice pentru sănătatea inimii și în prevenția și tratarea cancerului. Tomatele gătite sunt chiar mai sănătoase, deoarece creşte cantitatea de licopen care poate fi asimilată de corp, împreună cu activitatea antioxidantă, per ansamblu.
Avocado: este un fruct plin de vitamine și fibre, conţine acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol şi favorizează absorbţia substanţelor nutritive din alimente, ceea ce înseamnă că orice mâncare consumată cu acest fruct, devine mai sănătoasă.
Castravetele: este o sursă naturală de vitamina K, iar coaja acestuia este conține vitamina C, A și vitaminele B1, B2, B3, B5 și B6. Castraveţii conţin fibre solubile şi insolubile, care dau o senzație de sațietate, reglează tranzitul intestinal şi ajută la scăderea nivelului de colesterol tip LDL.
Morcovul: fiind și una dintre cele mai consumate legume, acesta este o sursă bogată de vitamina A, C, K, B6, magneziu, calciu şi potasiu, iar proprietățile sale nutritive ajută sistemul imunitar, pielea şi vederea.
Ardeiul capia: este o legumă cu un conținut bogat de lipide, vitamina C, K și provitamina A. Totodată, acesta mai conține și flavonoide, substanţe fitochimice, care reduc inflamaţiile și minerale precum calciu, molibden și mangan.
Până data viitoare nu uitați să mâncați #MaiSănătos!