#MaiSănătos: salată de pui cu struguri, cașcaval afumat și jambon

A început acea perioadă a anului când toți facem parte dintr-un maraton în care fugim dintr-o parte în alta să găsim cadoul perfect pentru cei dragi. Pentru a face față cu brio acestei competiții, noi îți propunem să ai grijă de alimentația ta și să îi oferi organismului ingredientele necesare pentru a avea o stare de bine. Azi îți propunem o salată #MaiSănătoasă cu pui gătit în ulei de susan presat la rece Elixir, jambon, cașcaval afumat, struguri și ulei de dovleac presat la rece Elixir.

Ingrediente:

Mod de preparare: Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl condimentăm cu sare și piper. Punem într-o tigaie wok 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir, apoi o așezăm pe aragaz, la foc mediu. Punem pieptul de pui și îl lăsăm să se rumenească. După 5 minute, adăugăm sos de soia, curry, oregano și pătrunjel. Amestecăm și lăsăm tigaia pe foc până când carnea de pui devine fragedă. Scoatem carnea și o așezăm într-un vas.

Spălăm frunzele de salată, pe care apoi le rupem, spălăm strugurii, curățăm semințele de rodie, și tăiem cașcavalul cubuleţe. Apoi le punem pe toate într-un vas pentru salată, adăugăm carnea de pui, feliile de jambon, două linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir și amestecăm. Salata este gata de servire.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar și ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (Vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial. Ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!