#MaiSănătos: Salată de pui cu piersici și broccoli pe grătar

Astăzi te provocăm să gătești o salată #maideliciosă și consistentă, ideală pentru zilele călduroase: salată de pui cu piersici și broccoli pe gratar, cu ulei de cânepă și de susan presat la rece Elixir. Gustul dulce al piersicilor se completează perfect cu cel al cărnii de pui gătită în ulei de susan.

Rețeta e simplă și se face într-un timp foarte scurt și este bogată în vitamine, Omega 3 și Omega 6.

Ingrediente:

Modul de preparare al puiului: Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl condimentăm cu sare și piper. Punem într-o tigaie wok 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir, apoi o așezăm pe aragaz, la foc mediu. Punem pieptul de pui și îl lăsăm să se rumenească. După 5 minute, adăugăm sos de soia, curry, oregano și pătrunjel. Amestecăm și lăsăm tigaia pe foc, până când carnea de pui devine fragedă.

Modul de preparare a legumelor și a fructelor pe grătar: încingem grătarul sau o tigaie grill. Tăiem piersicile și rupem bucățile de broccoli pe care le așezăm pe grătar. Le lăsăm 5 minute până prind culoare.

Punem frunzele de rucolla într-un bol, adăugăm murele, brânza feta, strugurii, pieptul de pui tăiat bucățele, piersicile și bucățile de broccoli. Le amestecăm, iar apoi adăugăm două linguri de ulei de cânepă presat la rece.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă ?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de cânepă presat la rece te ajută să previi problemele cardiovasculare, datorită faptului că este bogat în Omega 3. Acesta are un rol important în menținerea sănătății cardiovasculare, diminuând tensiunea arterială și nivelul de fibrogen, care este un marker-cheie în ateroscleroză și, totodată, ajută la reducerea trigliceridelor. Are un efect antiinflamator și antiartritic: acizii graşi Omega 3, care se regăsesc în uleiul din semințe de cânepă, ajută la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substanţe antiinflamatoare care funcţionează asemenea hormonilor. Acest tip de ulei vegetal oferă acizii graşi vitali în tratarea pe termen lung a afecţiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoidă).

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (Vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial. Ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în Vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.