#MaiSănătos – salată de paste cu porumb, mozzarella, roșii și sâmburi de dovleac

Dacă nu știți ce să pregătiți azi la prânz sau la cină, vă propunem o salată delicioasă și #MaiSănătoasă de paste cu măsline, mozzarella, porumb, roșii coapte în ulei de susan presat la rece, sâmburi de dovleac și dressing de ulei de dovleac presat la rece. Vă asigurăm că este la fel de bună precum sună.

Ingrediente.      

  • 100 gr de paste – noi am folosit fundițe;
  • 8 roșii cherry;
  • 4 bucăți de mozzarella;
  • 50 gr de porumb;
  • 50 gr de măsline fără sâmburi;
  • 50 gr de semințe de dovleac;
  • 2 căței de usturoi;
  • busuioc , pătrunjel, leuștean, cimbru, oregano sare și piper;
  • 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • 2 linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir.

Modul de preparare: într-un vas yena punem 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir, roșiile cherry, usturoiul curățat, leușteanul, busuiocul, cimbrul, pătrunjelul, oregano, sarea și piperul. Le amestecăm pe toate și le punem la cuptor timp de 15-20 de minute. La final, le scoatem și le punem într-un bol.

Modul de preparare a pastelor: într-o oală, de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert, le scurgem de apă și le adăugăm în bolul în care am pus roșiile.

Tot aici includem: seminţe de dovleac, bucățile de mozzarella (care pot fi feliate), porumbul și măslinele. Adăugăm apoi două linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir, sare, piper și le amestecăm, iar masa e gata.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotenoizi, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că vă place propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro