#MaiSănătos- salată de orez cu pui, struguri, fasole și ulei de in presat la rece Elixir

Fiind unul dintre cele mai bogate uleiuri vegetale presate la rece în Omega 3, uleiul din semințe de in se bucură de o mulțime de proprietăți naturale benefice pentru dezvoltarea organismului. Printre acestea se numără:

  • Susține sănătatea oaselor și, astfel, ajută la reducerea riscului de osteoporoză, precum și la formarea și regenerarea oaselor.
  • Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, datorită conținutului bogat de acid alfa linoleic.
  • Ajută la scăderea colesterolului și la reglarea tensiunii arteriale.
  • Te ajută să ții astmul sub control, deoarece este capabil să reducă inflamaţiile de la nivelul sistemului respirator și, totodată, îmbunătățește calitatea vieții pentru persoanele predispuse la alergii.
  • Poate ajuta la mărirea cantității de serotonină produsă deoOrganism, contribuind la starea de bine.
  • Ajută la dezvoltarea sistemului nervos, a retinei și a sistemului imunitar al copilului, datorită concentrației mari de Omega 3.
  • Scade frecvența insomniilor, are un rol calmant și de mărire a rezistenței sistemului nervos la stres, datorită concentrației mari de Omega 3, Omega 6 și Omega 9.

Uleiul din semințe de in presat la rece Elixir conține, pe lângă Omega 3 și cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Totodată, este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Acest tip de ulei poate fi folosit crud sau în salate, doza zilnică recomandată fiind de 2 lingurițe pe zi. Deoarece multe persoane nu pot consuma ulei în stare crudă, pe stomacul gol, astăzi vă propunem o rețetă de salată #MaiSănătoasă, în compoziția căreia se poate folosi uleiul de in Elixir.

Ingrediente:

Modul de preparare a orezului. Într-o cratiță punem 3 pahare de apă la fiert; după ce apa a început să clocotească, adăugăm orezul și amestecăm ocazional. În cazul în care apa de pe el a scăzut, iar orezul nu s-a fiert încă, mai adăugăm apă fierbinte. După ce orezul e gata, îl strecurăm de apă și îl clătim, apoi îl așezăm într-un vas.

Modul de preparare a pieptului de pui. Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl condimentăm cu: sare, piper și condimente de pui cu rozmarin. Punem într-o tigaie wok 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir, apoi o așezăm pe aragaz, la foc mediu. Punem pieptul de pui și îl lăsăm să se rumenească. După 5 minute, adăugăm sos de soia, curry, oregano și pătrunjel. Amestecăm și lăsăm tigaia pe foc, până când carnea de pui devine fragedă.

Modul de preparare a salatei: Spălăm salata și strugurii, strecurăm apa de pe fasole (noi am folosit fasole roșie la conservă) și apoi le punem pe toate într-un bol de salată. Adăugăm peste orez pieptul de pui și două linguri de ulei de in presat la rece Elixir, le amestecăm și masa e gata.

Uleiul de in Elixir poate fi comandat din magazinul nostru online sau îl puteți găsi în supermarketurile Carrefour sau farmaciile Bebe Tei.

Sperăm că v-am convins să dați o șansă acestei rețete și așteptăm părerile voastre.

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!