#MaiSănătos – salată de năut, mozzarella, roșii cherry, semințe de dovleac, caju și iaurt grecesc

Astăzi vă provocăm să gătiți #MaiSănătos și vă propunem o rețetă ușoară, ideală pentru masa de prânz. Dacă acceptați provocarea, v-am pregătit și o mulțime de premii. Mai multe detalii despre aceasta găsiți pe www.maisănătos.uleielixir.ro. Însă, până atunci, haideți să vedeți cât de ușor se prepară rețeta noastră de azi.

Ingrediente:

  • 50 gr de năut – noi am folosit năut din conservă;
  • 8 roșii cherry;
  • 6 bucăți de mozzarella;
  • 50 gr de iaurt grecesc;
  • 50 gr de caju;
  • 50 gr de semințe de dovleac;
  • 2 linguri de ulei de in presat la rece Elixir.

Modul de preparare a salatei: Într-un bol, puneți 50 de grame de năut, peste care adăugați roșiile (care pot fi tăiate în jumătate), bucăţile de mozzarella, caju, semințe de dovleac, iaurt grecesc și două linguri de ulei de in presat la rece Elixir. Le amestecați, iar masa voastră e gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de in Elixir obținut prin presarea la rece este cel mai bogat ulei vegetal în Omega 3, fiind o sursă pură de sănătate. Pe lângă Omega 3, acesta mai conține cantități semnificative de Omega 6 și Omega 9, acizi grași esențiali pentru buna dezvoltare a organismului și a sistemului nervos. Datorită concentrației mari de lipide polinesaturate, lipide nesaturate și a acidului alfa linoleic, acesta contribuie la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge și la funcționarea normală a inimii. Totodată, uleiul de in este bogat în: zinc, fier, vitamina E, complexul de vitamine B, caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom și cobalt.

Sperăm că vă place propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro