#MaiSănătos: salată de iarnă cu mandarine, legume și ulei de armurariu Elixir

Credem că majoritatea persoanelor asociază iarna cu mirosul de mandarine. Noi ne amintim, cu drag, de zilele din copilărie când bunica venea în vizită și ne aducea o pungă plină cu aceste citrice gustoase. Când am descoperit această salată de iarnă ce conține și mandarine, am decis că trebuie neapărat să o testăm în bucătăria Elixir. A ieșit o salată care conține o explozie de arome delicioase și care poate fi ideală pentru prânz. Așa că, astăzi vă provocăm și pe voi să o testați. Rețeta este foarte simplă și e gata în maximum 10 minute.

Ingrediente:

Modul de preparare: curățăm mandarinele, rodia și avocadoul. Spălăm frunzele de varză, le tăiem și le punem într-un vas de salată. Rupem mandarinele, tăiem avocado-ul felii și le punem în vas, peste frunzele de salată. Adăugăm sâmburii de rodie, nucile caju, sfecla roșie, brânza feta tăiată cubulețe și două linguri de ulei de armurariu presat la rece Elixir. Le amestecăm și obținem, astfel, un prânz #MaiSănătos și #MaiDelicios.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Deoarece uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, folosite în tratarea bolilor ficatului. Uleiul se obţine prin presarea la rece a semințelor care au fost curățate, întâi, de impurități, iar apoi presate la temperaturi sub 30 de grade. Totodată, în ulei mai găsim și substanțe carotenoide, vitaminele E, B, D, K, micro și macro elemente de: magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, aluminiu, cupru, crom vanadiu și acizi grași polisaturați de tip Omega 3 și Omega 6, esențiali pentru buna dezvoltare a organismului. Uleiul din semințe de armurariu presat la rece Elixir poate fi folosit în scop terapeutic, precum și alimentar. Acesta poate fi consumat crud, dimineața și la prânz, cu 30 de minute înainte de masă sau în salate, sosuri, supe, ciorbe și terciuri.

Sperăm că v-a plăcut rețeta noastră de astăzi și vă așteptăm, în magazinul nostru online, unde v-am pregătit reduceri speciale!