#MaiSănătos salată cu pui, mango, caju și ulei de soia nemodificată genetic Elixir

Astăzi vă propunem o rețetă foarte delicioasă, perfectă pentru masa de prânz, dar și pentru cină. Din rețetele pe care le-am testat până acum, putem spune că aceasta ne-a cucerit pe toți, datorită gustului inedit.

Infrediente:

  • 250 gr de piept de pui, făcut pe grill sau fiert și tăiat fâșii;
  • 1 mango copt;
  • 1 țelină;
  • 200 gr de salată verde;
  • 2 linguri de ulei de soia nemodificată genetic de primă presă Elixir;
  • 1 lingură de oțet de șampanie;
  • 1 lingură de muștar Dijon;
  • 45 gr de nuci caju;
  • 60 gr chutney de mango (poate fi înlocuit cu miere);
  • sare, piper.

Modul de preparare: Pentru început, curățăm mango și îl tăiem cubulețe. Apoi curățăm țelina, pe care o dăm pe răzătoare. Urmează să spălăm salata pe care o tăiem. Punem bucățile de piept de pui, mango, caju, țelina și salata într-un castron mare, iar într-un bol mai mic preparăm dressingul. Pentru dressing amestecăm uleiul de soia Elixir cu oțet, muștar și chutney sau miere. Adăugăm dressingul peste salată și ne pregătim de masă.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului în sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a concentrației de lecitină. Totodată uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, poate reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Acesta este o sursă importantă de vitamina E. De asemenea, reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și formarea radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. Totodată, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Mango: bogat în fibre, vitamine precum vitamina A, vitamina E, vitamina C, dar şi vitamine din complexul B, 100 de grame de fruct copt conţine aproximativ 60 de calorii. Acesta mai conţine minerale, sodiu, potasiu, magneziu, dar şi enzime care ajută digestia, enzime care activează digestia, în special digestia grăsimilor şi a proteinelor. Având un conținut bogat de enzime, acest fruct poate fi folosit în preparatele grele, cu conţinut nutriţional complex.

Caju: nucile caju sunt bogate în calciu, magneziu și vitamina K2. Consumul acestora ajută la sănătatea oaselor.

Carnea de pui: este bogată în vitaminele B12, B6, B3 şi în următoarele minerale: fosfor, zinc, potasiu. Consumul de carne de pui are un efect benefic asupra ochilor, având un conţinut ridicat de retinol, licopen, alfa și beta-caroten, toate derivate din vitamina A şi toate vitale pentru sănătatea ochilor.

Sperăm că te-am convins să încerci această rețetă și nu uita să mănânci zilnic #MaiSănătos!

P.S. În magazinul nostru online te așteptăm cu noi reduceri.