#MaiSănătos: Pui cu orez, avocado, nectarine și ulei de susan presat la rece Elixir

Alimentația sănătoasă nu trebuie să fie una ocazională, ci trebuie integrată într-un stil de viață sănătos. Pe lângă mișcarea zilnică pe care trebuie să o faci, noi îți sugerăm să introduci în alimentația ta, cel puțin o dată pe zi, fructe și legume proaspete, dar și carne. Niciun aliment nu poate asigura, singur, toate proprietățile nutritive de care organismul are nevoie. De aceea, este foarte important să ai o alimentație cât mai variată și echilibrată. Nu uita că trebuie să respecți mesele principale ale zilei și să incluzi în dietă ta, uleiurile presate la rece. Acestea, pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine, conțin și acizi grași esențiali Omega 3 și Omega 6, necesari pentru buna dezvoltare a organismului.

Rețeta pe care noi o propunem azi: pui cu orez, avocado, nectarine și ulei din semințe de susan presat la rece. Aceasta este ideală pentru masa de prânz sau cină, fiind bogată în Omega 3 și Omega 6, dar și în Vitaminele A, B și E.

Ingrediente:

  • 150 gr de orez integral;
  • 150 gr de piept de pui;
  • 4 bucăți de avocado;
  • 4 nectarine;
  • curry, oregano, pătrunjel, sare, piper;
  • 2 linguri de ulei din semințe de susan Elixir;

Modul de preparare a orezului. Într-o cratiță punem 3 pahare de apă la fiert; după ce apa a început să clocotească, adăugăm orezul și amestecăm ocazional. În cazul în care apa de pe el a scăzut, iar orezul nu s-a fiert încă, mai adăugăm apă fierbinte. După ce orezul e gata, îl strecurăm de apă și îl clătim, apoi îl așezăm într-un vas. Vom adăuga 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece, apoi amestecăm.

Modul de preparare a puiului: Punem bucățile de piept de pui într-un vas, apoi le condimentăm cu curry, oregano, pătrunjel, sare și piper. La final, adăugăm 2 linguri de ulei din semințe de susan presat la rece Elixir, le amestecăm și le lăsăm 10 minute la marinat. Încingem tigaia grill sau grătarul, iar apoi așezăm bucățile de piept de pui până se rumenesc.

După ce puiul e gata, curățăm avocadoul, spălăm nectarinele și le feliem. Dacă dorești, poți pune pe grill, timp de 4 minute, și bucățile de nectarine feliate.

Așezăm orezul pe o farfurie, punem bucățile de piept de pui, cele de avocado și nectarinele, iar masa e gata.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (Vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar  și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că v-am convins să dați o șansă acestei rețete și așteptăm părerile voastre.

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!