#MaiSănătos: paste cu ciuperci și broccoli

O cină #MaiDelicioasă sau un prânz #MaiSănătos: pastele cu broccoli, ciuperci și parmezan pot fi servite în ambele momente ale zilei. Noi le-am pregătit cu ulei de rapiță presat la rece și, la final, am adăugat ca dressing ulei de dovleac pentru un gust mai special. Am optat pentru uleiul de rapiță, deoarece acesta nu schimbă deloc gustul ingredientelor și este bogat în Omega 3 și Omega 6 și pentru uleiul de dovleac, deoarece proprietăţile acestuia sunt benefice pentru numeroase afecțiuni precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul.

Ingrediente:

Modul de preparare: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

În timp ce pastele fierb, rupem buchețelele de broccoli și le spălăm. Le punem la fiert cca. 10-15 minute.

Cât timp pastele și broccoliul sunt la fiert, curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce ciupercile s-au făcut le punem într-un vas adânc. Adăugăm peste ele broccoliul fiert, pastele, parmezanul și două linguri de ulei de dovleac presat la rece Elixir și amestecăm. Obținem, astfel, o masă #MaiSănătoasă, bogată în Omega 3 și Omega 6.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Totodată, integrarea în alimentație a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotenoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!