#MaiSănătos- Paste carbonara cu roșii cherry la cuptor

Acum că sezonul roșiilor este în toi, vă propunem o variantă de paste carbonara, puțin mai diferită, dar aromată și gustoasă. Aceasta este ideală atunci când ai prieteni sau rude în vizită ori seara, după o zi lungă la birou. Gustul roșiilor gătite în ulei de susan presat la rece Elixir și verdeață la cuptor te va duce cu gândul la copilărie, când bunica pregătea cea mai bună mâncare.

Ingrediente:

  • 10-15 roșii cherry de diferite culori;
  • 6 bucăți de bacon sau jambon;
  • 4 căței de usturoi;
  • 1 ou;
  • 150 gr de parmezan;
  • leuștean, cimbru, pătrunjel proaspăt;
  • sare, piper, oregano;
  • 150 gr de paste tagliatelle;
  • 4 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • opţional – 2 linguri de ulei din semințe de dovleac presat la rece Elixir, înainte de servire.

Modul de preparare a pastelor: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare a roșiilor: într-un vas yena punem 4 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir, apoi roșiile cherry, usturoiul curățat, leușteanul, cimbrul, pătrunjelul, oregano, sarea, piperul și bucăţile de bacon/jambon, iar apoi le amestecăm. Le punem pe toate la cuptor timp de 15-20 de minute.

Modul de preparare a sosului carbonara: într-un vas spargem oul și adăugăm parmezanul, apoi le amestecăm până obținem o pastă. După ce pastele s-au fiert le amestecăm cu sosul.

Înainte de servire adăugăm peste paste roșiile și baconul, iar masa e gata! 

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir,conține un conțiunut ridicat de folat (Vitamina B9) și  de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, pentru că ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în Vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionina, fitosterol, dar  și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc

Nu uitați că, în acestă perioadă, vă așteptăm cu reduceri speciale în magazinul online.

Până data viitoare, vă dorim poftă bună!