#MaiSănătos-Paste carbonara cu avocado și zucchini

Suntem siguri că fiecare dintre voi a încercat mai multe variante de paste carbonara (în martie v-am prezentat o variantă pe care o găsiți aici!). Însă, recent, am descoperit rețeta pe care o propunem azi: carbonara cu avocado și zucchini, peste care am adăugat ulei de soia de primă presă și ne-am îndrăgostit de ea imediat.

Ingrediente:

  • 150 gr de paste;
  • 1 dovlecel;
  • 2 buc. de avocado;
  • 150 gr de bacon;
  • 1 ou;
  • 150 gr de parmezan;
  • 5 frunze de busuioc;
  • oregano, sare, piper;
  • 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece;
  • 2 linguri de ulei de soia de primă presă.

Modul de preparare a pastelor: într-o oală de dimensiune medie, punem la fiert 500 ml. de apă cu sare. După ce apa începe să clocotească, adăugăm pastele și le lăsăm la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Modul de preparare a sosului: Într-un robot de bucătărie punem bucățile de avocado curățate, adăugăm oul spart, parmezanul, busuiocul și o cană de apă de pe paste, apoi le mixăm până obținem o pastă solidă. Punem 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir la încins, peste care adăugăm baconul tăiat cubulețe și dovlecelul feliat în fâșii lungi, subțiri. Le gătim câteva minute, timp în care amestecăm până când dovlecelul și baconul s-au rumenit, iar apoi adăugăm pasta obținută mai devreme. Le lăsăm pe toate la foc timp de 2 minute și, înainte de servire, adăugăm două linguri de ulei de soia de primă presă și le amestecăm. Pastele sunt gata.

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a conținutului de lecitină. Totodată, uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, pot reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Acesta este o sursă importantă de vitamina E. De asemenea, reprezintă o familie de opt componente antioxidante și previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și a formării radicalilor liberi. Protejează vitaminele solubile în grăsimi de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. În plus, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând încorporarea calciului în țesutul osos.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!