#MaiSănătos: ouă umplute

Nu știm cum e la voi, dar pentru noi sărbătorile parcă nu sunt la fel dacă pe masă nu avem și ouă umplute. Așa că azi vă propunem o variantă #MaiSănătoasă a acestei rețete, în care am folosit ulei de rapiță presat la rece.

Ingrediente

Modul de preparare: pentru început, fierbem ouăle, pe care apoi le curățăm și le tăiem în jumătate. Scoatem gălbenușul într-un vas separat. Urmează să preparăm maioneza.

Luăm un bol în care păstrăm gălbenușul de la un ou crud, pe care-l separăm. Adăugăm o linguriță de muştar peste el, punem puțin ulei de rapiță și mixăm compoziția cu mixerul sau un robot de bucătărie. Continuăm să mixăm și să adăugăm ulei de rapiță, puțin câte puțin, până când obținem cantitatea de maioneză dorită. În rețeta noastră, vom obține aproximativ 200 de ml de maioneză. La final, adăugăm sare și piper.

Apoi, luăm vasul în care se află gălbenușurile de ou fiert și punem pateul peste ele, adăugăm două linguri de maioneză și mixăm compoziția până obținem o pastă.

Punem ouăle fierte, tăiate în jumătate, pe o farfurie și le umplem cu pasta obținută. La final le ornăm cu maioneză.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!