#MaiSănătos: orez cu carne de curcan și păstăi verzi gătite în ulei de susan presat la rece Elixir

Hai să facem o scurtă vizită în bucătăria Asiatică și să pregătim, împreună, o rețetă delicioasă de orez cu carne de curcan și păstăi verzi în ulei de susan presat la rece Elixir. Suntem siguri că familia ta va îndrăgi această rețetă ușor de preparat și bogată în vitamine și minerale.

Ingrediente:

  • 150 gr de carne tocată de curcan;
  • 200 gr de orez;
  • 200 gr de păstăi de fasole verde;
  • 2 linguri de sos de soia;
  • 50 gr de sos de chili dulce;
  • 50 gr de ghimbir;
  • 1 ceapă verde;
  • 1 cățel de usturoi;
  • 2 linguri de ulei de susan presat la rece Elixir;
  • sare, piper, pătrunjel.

Modul de preparare: tăiem mărunt ceapa și usturoiul. Punem două linguri de ulei de susan într-o tigaie wok și le călim. Adăugăm carnea de curcan și amestecăm cca. 5 minute, după care punem sosul de chili dulce, sosul de soia, păstăile de fasole, ghimbirul măcinat, sarea, piperul și pătrunjelul. Amestecăm din când în când, până când fasolea este gata. Între timp punem 3 pahare de apă la fiert într-o cratiță; după ce începe să clocotească, adăugăm orezul și amestecăm ocazional. În cazul în care apa de pe el scade, iar orezul nu este încă fiert, mai adăugăm apă fierbinte. După ce orezul e gata, îl strecurăm de apă și îl clătim, apoi îl așezăm într-un vas. Înainte de servire punem în farfurie orezul, carnea și păstăile deasupra, iar masa e gata.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm că v-am convins să dați o șansă acestei rețete și așteptăm părerile voastre.

Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!