#MaiSănătos: integrarea în alimentația zilnică a uleiului de cânepă presat la rece

Deseori primim de la voi întrebări referitoare la modul în care se obține uleiul de cânepă presat la rece, la beneficiile acestuia și la modul în care poate fi folosit în alimentație. Astăzi, ne propunem să răpundem punctual la aceste întrebări, iar la final să vă oferim o rețetă ce poate reprezenta o alternativă #MaiSănătoasă pentru masa de prânz.

Cum este obținut uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir?

Ei bine, după ce semințele au fost cultivate, acestea ajung în fabrica noastră, unde sunt atent curățate de impurități și presate la temperaturi de maximum 30 de grade. Apoi, uleiul este pus la decantat și, astfel, se obține un untdelemn bogat în proprietăți nutritive.

Care sunt beneficiile acestuia?

Deoarece uleiul de cânepă presat la rece Elixir este bogat în Omega 6 și Omega 3, acesta ajută la reducerea colesterolului rău din sânge și la prevenirea problemelor cardiovasculare. Totodată, acesta te mai poate ajuta să îți stabilizezi echilibrul pielii, deoarece beneficiază de proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Te ajută să ai un sistem nervos sănătos, datorită acizilor grași din compoziția sa, care sunt benefici pentru a avea o structură sănătoasă a membranelor celulare; mai ales a celulelor nervoase, fiind vital pentru pentru scutul de mielină (cel care izolează celulele nervoase). Fiind presat la rece, uleiul de cânepă Elixir, păstrează din semințe și alte proprietăți ale acestora, printre care și calciu, fier, magneziu, potasiu, sulf, aminoacizi precum cisteină, metionină și complexul de vitamine A, C, E.

Cum poate fi folosit în alimentație?

Uleiul din semințe de cânepă presat la rece Elixir poate fi consumat crud, iar doza zilnică recomandată este de 1 sau 2 lingurițe. Acesta poate fi consumat ca atare sau adăugat peste preparate calde, direct în farfurie. Spre exemplu, peste orez, varză, salate sau cartofi la cuptor.

Salată de spanac cu pere, nuci, rodie, mozzarella, jambon și ulei de cânepă presat la rece Elixir

Ingrediente:

  • 100 gr de jambon;
  • 150 gr de baby spanac;
  • 1 pară coaptă;
  • 20 gr de miez de nucă;
  • 40 gr de sâmburi de rodie;
  • 2 linguri de ulei de cânepă presat la rece;
  • 2 linguri de oțet de cidru;
  • 1 lingură de miere;
  • 1 linguri de muștar de Dijon;
  • sare și piper.

Modul de preparare: Pentru început, trebuie să încălzim cuptorul la 180 de grade, să punem miezul de nucă într-o tavă și să îl coacem 10 minute până se rumenește. Noi am pus înainte un strat de hârtie de copt în tavă. Într-un castron amestecăm uleiul de cânepă presat la rece Elixir, oțetul, piperul, sarea, muștarul și mierea pentru a pregăti dressingul. Urmează să spălăm spanacul, să feliem jambonul și para, iar apoi să obținem sâmburii de rodie. Pe toate le punem în castronul cu dressing, împreună cu miezul de nucă și mozzarella. Amestecăm ușor până când dressingul acoperă toate ingredientele, iar salata e gata de servit.

Dacă doriți să găsiți mai multe rețete în care puteți folosi uleiul de cânepă presat la rece, vă așteptăm pe blog în secțiunea dedicată acesteia.

P.S Nu uitați că în shopul nostru online vă așteptăm cu reduceri.

Până data viitoare, nu uitați să mâncați #MaiSănătos!