Sărbătorile se apropie cu pași repezi, așa că azi vă propunem o rețetă pe care o puteți pregăti cu ocazia acestor zile speciale. Gujoane de pui pregătite cu mixt de făină și prăjite în ulei de rapiță. Pe lângă acestea, noi am făcut și o porție de cartofi copți la cuptor, care ne aduc mereu aminte de copilărie, deoarece bunica ne pregătea mereu acest tip de cartofi. Diferența e că noi i-am copt în cuptor, iar bunica, pe plita sobei.
Ingrediente:
- 3 bucăți de piept de pui dezosat;
- 50 gr de pesmet auriu;
- 50 gr de făină de mălai;
- 50 gr de făină de grâu;
- sare, piper, oregano, pătrunjel și curry;
- 5-6 cartofi mari;
- ulei de rapiță presat la rece Elixir/sau ulei de susan presat la rece Elixir.
Modul de preparare: spălăm carnea de pui, pe care apoi o ştergem de apă cu un prosop de hârtie. Tăiem felii subțiri bucățile de pui și le așezăm într-un vas cu apă. Într-o farfurie punem pesmetul, făina de mălai, cea de grâu, sare, piper, oregano, pătrunjel și curry, apoi le amestecăm. Într-o tigaie încingem 5-6 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir. În timp ce uleiul se încinge, dăm bucățile de piept de pui prin mixtul de făină obținut. Mare atenție, carnea trebuie să fie umedă înainte de a fi dată prin mixt, pentru ca acesta să se prindă mai bine. Le așezăm în tigaie și le prăjim pe toate părțile cca. 6-7 minute până se rumenesc.
Între timp, putem pregăti cartofii. Aceștia se curăță și se taie rondele potrivite. Încingem cuptorul la 180 de grade și așezăm cartofii în tavă, pe hârtie de copt. Îi punem la cuptor pentru 10 minute, după care îi întoarcem și îi mai lăsăm 10 minute, până sunt copți.
De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?
Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.
Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (Vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial. Ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.
Sperăm că vă place rețeta noastră de azi și nu uitați că vă așteptăm cu noi oferte, în magazinul online!
Până data viitoare, nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!