#MaiSănătos: cum putem folosi uleiul de rapiță presat la rece Elixir

Deseori primim de la voi întrebări referitoare la modul în care se poate folosi uleiul de rapiță presat la rece Elixir, în alimentație. Așa că astăzi am decis să răspundem la această întrebare și să vă propunem o idee de mic dejun vegan, #MaiSănătos și bogat în Omega 3.

Uleiul de rapiţă este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri folosite la gătit. Acesta este o sursă naturală de Omega 3 și se bucură de o compoziție bogată în vitamine și minerale. Dacă alegi să introduci acest tip de ulei în alimentația ta, trebuie să știi că el ajută la eliminarea colesterolului rău din sânge.

Uleiul de rapiță are unul dintre cele mai mari puncte de ardere și, prin urmare, mâncarea gătită cu acesta se va face mult mai repede. Acesta poate fi folosit la prăjit sau în orice alt tip de rețetă, chiar și la prepararea prăjiturilor, întrucât este un înlocuitor excelent al untului sau al margarinei.

Este bine de știut că uleiul de rapiță presat la rece Elixir are un gust neutru, așadar nu influențează cu nimic gustul celorlalte alimente.

Mai multe detalii despre acest tip de ulei găsiți aici, iar rețetele în prepararea cărora l-am folosit, aici.

Mic dejun vegan, pregătit în ulei de rapiță presat la rece Elixir:

Ingrediente:

Modul de preparare: pentru început, spălăm legumele pe care le tăiem cubulețe, apoi punem cartofii la fiert și îi lăsăm până sunt făcuți pe jumătate. Într-un alt recipient punem broccoli-ul la fiert cca. 10 minute. După ce s-au fiert legumele, le strecurăm de apă și le punem pe o farfurie. Încingem cele trei linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm ciupercile și le sotăm aproximativ 5-6 minute. Adăugăm, apoi, cartofii, broccoli, ardeiul și roșiile și le lăsăm până se rumenesc. Ulterior, punem peste ele frunzele de spanac, sarea, piperul și sucul de lămâie și lime. Amestecăm și le mai lăsăm pe foc cca. 2 minute, iar micul dejun e gata.

Sperăm că vă place propunerea noastră de azi și nu uitați că, în magazinul nostru online, vă așteptăm cu promoții.