#MaiSănătos: couscous cu ciuperci și conopidă la grătar

Astăzi îți propunem o rețetă #MaiSănătoasă, bogată în vitamine, ideală pentru masa de prânz sau cină, pe care o poți prepara în doar 30 de minute: couscous cu conopidă și ciuperci gătite în ulei de susan presat la rece Elixir.

Nouă ne-a plăcut mult gustul pe care îl au ciupercile gătite în ulei de susan și aroma bucăților de conopidă, așa că așteptăm și părerea ta.

Ingrediente:

Modul de preparare al couscousului: punem o lingură de ulei de susan la încins într-o cratiță, apoi adăugăm o cană de couscous și îl călim aproximativ 1-2 minute, până se rumenește un pic. Apoi, adăugăm o cană de apă și amestecăm. De fiecare dată când apa scade, mai adăugăm o cană, până couscousul s-a fiert.

Modul de preparare al ciupercilor: curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei din semințe de susan presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper.

Modul de preparare a conopidei: rupem bucheţelele de conopidă, pe care apoi le ungem cu puțin ulei. Încingem tava de grill sau grătarul și așezăm conopida. O întoarcem din când în când. La final, o condimentăm cu sare și piper.

Amestecăm couscousul cu ciupercile, le așezăm pe o farfurie și, lângă, adăugăm conopida. Masa e gata!

De ce este această rețetă o alegere #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Sperăm să vă placă propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie-30 noiembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro