#MaiSănătos: copănele de pui în crustă de semințe cu vinete și brânză de burduf

Recent, am descoperit pe blogul Laurei Adamache această rețetă apetisantă de copănele de pui în crustă de semințe și am decis să o testăm și noi. Am pregătit pe lângă ea și o porție de vinete prăjite cu brânză de burduf. Această rețetă este perfectă pentru masa de sărbători, deoarece vă puteți impresiona familia și oaspeții într-un mod plăcut.

În prepararea rețetei, la prăjit, noi am folosit ulei de rapiță și ulei de susan presat la rece Elixir. Combinația dintre aceste tipuri de ulei oferă mâncării un gust aparte. Cele două tipuri de ulei presat la rece sunt ideale pentru prăjit, deoarece au un grad de ardere ridicat, iar proprietățile naturale nu se pierd atunci când sunt supuse tratamentului termic.

Ingrediente:

Modul de preparare a copănelelor: pentru început spălăm bine pulpele și le ștergem cu un prosop de hârtie. Încingem cca. 150 de ml de ulei de rapiță și 50 ml de ulei de susan într-o tigaie și așezăm carnea de pui, pe care o prăjim 7-8 minute pe fiecare parte. După ce s-au prăjit, le scoatem să se scurgă de ulei. Încălzim cuptorul la 180 de grade. După ce copănelele s-au stors și s-au răcit, le ungem cu muștar și le dăm prin mixtul de semințe. Le presăm puțin, pentru a se îmbrăca bine cu acestea. Punem într-o tavă o bucată de hârtie de copt, așezăm pulpele și le stropim cu puțin ulei de rapiță presat la rece Elixir. Le punem la cuptor și le coacem cca. 10 minute, apoi le întoarcem, le mai stropim cu ulei și le mai lăsăm încă 10 minute. După ce s-au copt, le scoatem pe o farfurie.

Între timp, cât pulpele se prăjesc sau sunt la cuptor, putem pregăti vinetele. După ce le spălăm, trebuie să le tăiem rondele. Încingem într-o tigaie 4-5 linguri de ulei de rapiță presat la rece și 2 linguri de ulei de susan presat la rece, apoi dăm vinetele prin făină albă, le așezăm în tigaie și le prăjim până ce se rumenesc ușor pe o parte și pe alta.

După ce am terminat de prăjit vinetele și de copt pulpele, tăiem brânza de burduf rondele.

Înainte de servire, așezăm pe o farfurie o bucată de vânătă prăjită cu o felie de brânză de burduf deasupra, iar lângă așezăm carnea de pui. Astfel, masa e gata.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?

Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense pielii, părului, dinților, dar și oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir are un conținut ridicat de folat (vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, întrucât ajută la formarea celulelor și este un nutriment valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta este, de asemenea, bogat în vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionină, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.

Uleiul de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul dintre cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră pentru masa de sărbători și nu uitați că, în magazinul nostru online, vă așteptăm cu reduceri speciale.

Până data viitoare nu uitați să mâncați cât #MaiSănătos!