#MaiSănătos – conopidă la cuptor cu ciuperci și ou

Azi vă propunem o rețetă #MaiSănătoasă de care noi ne-am îndrăgostit: conopidă la cuptor cu ciuperci și ou. Aceasta este ideală pentru orice moment al zilei și este bogată în Omega 3 și Omega 6, datorită faptului că, în prepararea ei, am folosit ulei de rapiță presat la rece.

Ingrediente:

Modul de preparare a conopidei: Rupem buchețelele de conopidă, iar apoi le spălăm. Încingem cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă, așezăm o bucată de hârtie de copt și punem bucățile de conopidă pe care le tăiem, dacă sunt mari. Punem deasupra 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece și condimentăm cu sare, piper și chili, oregano și pătrunjel. Așezăm tava în cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute. La final, scoatem conopida pe o farfurie.

Modul de preparare a ciupercilor: curățăm ciupercile cu o hârtie sau un prosop, iar apoi le feliem. Încingem 2 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir într-o tigaie wok, apoi adăugăm ciupercile. Amestecăm continuu, până acestea se rumenesc. Întrucât ciupercile lasă apă, noi nu am mai adăugat în plus. După ce acestea sunt gata, adăugăm pătrunjel proaspăt, oregano, sare și piper. La final, le scoatem pe o farfurie.

Modul de preparare a ouălor: încingem 4 linguri de ulei de rapiță într-o tigaie și punem ouăle. Le prăjim în funcție de preferințe, iar la final, după ce le scoatem, le condimentăm cu sare, piper, și chili.

Așezăm conopida, ciupercile și ouăle pe o farfurie, iar masa e gata.

De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului de rapiță presat la rece ajută la scăderea colesterolului „rău” din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, la reducerea inflamațiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului, mulțumită concentrației mari de Omega 3 și Omega 6. Acesta este considerat, de către nutriționiști, drept unul din cele mai sănătoase uleiuri vegetale de gătit, datorită proprietăților sale. Fiindcă are un gust neutru, poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă.

Sperăm că vă place propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie-1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro