Astăzi îți propunem să evadăm împreună în bucătăria japoneză și să gătim delicioasele chifteluțe cu cartofi, ceapă, șuncă și cașcaval.
Ingrediente:
- 8 cartofi medii;
- 200 gr de șuncă;
- 200 gr de cașcaval;
- 1 ceapă verde tocată;
- 50 ml de lapte;
- 4 ouă;
- făină;
- pesmet;
- sare și piper;
- 100 ml de ulei de susan presat la rece Elixir.
Mod de preparare: Pentru început, curățăm cartofii pe care îi punem apoi la fiert. Tăiem șunca și ceapa, apoi răzuim cașcavalul. După ce cartofii sunt fierți, îi pisăm cu furculița până devin aproape piure. Adăugăm laptele, șunca, cașcavalul, ceapa, sarea și piperul și amestecăm. Modelăm compoziția biluțe, iar apoi o trecem prin făină, ou bătut și prin pesmet. Încingem 100 de ml de ulei de susan presat la rece și adăugăm chifteluțele.
De ce este acestă rețetă #MaiSănătoasă?
Uleiul din semințe de susan presat la rece este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale, ce oferă beneficii imense asupra pielii, părului, dinților, dar și a oaselor. Acesta este utilizat în gastronomia cu specific oriental și în practicile medicale Ayurveda. Uleiul din semințe de susan Elixir este obținut din semințele curățate de impurități și, ulterior, prelucrate prin metoda presării la rece, la temperaturi care nu depășesc 40 de grade. Această tehnologie, care imită metoda tradițională de extragere a uleiului, e preferabilă pentru că păstrează integral proprietățile nutritive ale semințelor. Uleiul din semințe de susan Elixir,conține un conțiunut ridicat de folat (Vitamina B9) și de lecitină, proprietăți care îl fac un ingredient esențial, pentru că ajută la formarea celulelor și e un nutrient valoros pentru sistemul nervos, endocrin și cardiovascular. Acesta mai este bogat în Vitaminele A, B, E, în acizi grași mononesaturați și polinesaturați, metionina, fitosterol, dar și minerale precum: calciu, mangan, potasiu, cupru, magneziu și zinc.
Sperăm că v-a plăcut micul nostru periplu prin gastronomia japoneză și vă așteptăm în magazinul online, unde v-am pregătit reduceri speciale!