#MaiSănătos: Cartofi dulci la cuptor cu legume

Hai să ne începem săptămâna cu o masă #MaiSănătoasă și super delicioasă: cartofi dulci la cuptor, gătiți în ulei de floarea soarelui, cu dressing de ulei de dovleac presat la rece Elixir.

Ingrediente:

Mod de preparare: pentru început, spălăm bine cartofii, iar apoi îi tăiem în jumătăți și îi ungem cu ulei de floarea soarelui presat la rece Elixir. Încălzim cuptorul la 180 de grade. Așezăm cartofii într-o tavă pe folie de copt și îi punem la cuptor aproximativ 60 de minute (sau până devin moi). După ce sunt gata, îi scoatem și cu o lingură înlăturăm o parte din miez.

În timp ce cartofi sunt la cuptor, punem buchețele de broccoli la fiert. După ce s-au fiert tăiem buchețelele și varza roșie, mărunt.  Ne mai rămâne doar să spălăm năutul.

Luăm cartofii, iar în ei punem: broccoli, varză roșie și năut. Înainte de servire, adăugăm peste cartofi ulei din semințe de dovleac.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul din semințe de floarea soarelui presat la rece Elixir, obținut 100% din presarea la rece a semințelor, este o sursă substanțială de Omega 3, Omega 6 și Omega 9, care sunt acizi grași esențiali pentru bună dezvoltare a organismului și, totodată, este o sursă bogată de vitamine E și K. Compoziția sa nutrițională contribuie la suplimentarea acizilor grași esențiali, pe care organismul nu îi poate produce singur. Vitamina E funcționează ca antioxidant, prevenind bolile cardiovasculare, având rol în regenerarea celulelor și stimulând imunitatea, dar și protejând pielea. Grăsimile nesaturate sunt o sursă de energie și fac parte dintr-o dietă sănătoasă, preîntâmpinând rezistența la insulină. Noi îți recomandăm să consumi dimineața, o lingură de ulei de floarea soarelui presat la rece, pe stomacul gol, pentru stimularea funcțiilor biliare, albirea dinților, optimizarea fluxului sanguin și pentru efectul tonic asupra organismului. Acesta poate fi folosit la prepararea oricărui tip de rețetă, fie că vorbim despre prăjirea cartofilor, coacerea prăjiturilor, o salată cu pui sau chiar de vreo rețetă sofisticată. Mai multe despre beneficiile uleiului de floarea soarelui găsiți aici!

 

Sperăm să vă placă propunerea noastră și nu uitați că, în perioada 1 octombrie-1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro