#MaiSănătos: budincă de chia cu fructe

Dacă până acum v-am prezentat câteva rețete #MaiSănătoase de cheesecake, pe care le puteți pregăti cu uleiurile presate la rece Elixir, azi vă propunem o budincă de chia. Aceasta este o rețetă vegană, în care am inclus ulei de dovleac și ulei de soia de primă presă Elixir. Vă putem asigura că a ieșit super delicioasă, iar uleiul se integrează perfect în compoziție. Această rețetă este varianta ideală de a integra în alimentația celor mici uleiurile presate la rece, bogate în Omega 3 și Omega 6.

Ingrediente:

Mod de preparare: Într-un bol, facem o mixtură din laptele de migdale, zahăr, vanilie și o lingură de ulei de dovleac presat la rece sau o lingură de ulei de soia de primă presă Elixir. Adăugăm aici semințele de chia, banana tăiată bucățele, afinele și boabele de strugurași, iar apoi, le amestecăm bine pe toate. Punem compoziția într-un borcan sau pahar, pe care îl lăsăm peste noapte la frigider. Dimineața, înainte de servire, adăugăm deasupra caju și alune de pădure. Obținem, astfel, un mic dejun sau o gustare #MaiSănătoasă.

De ce este această rețetă #MaiSănătoasă?

Răspunsul e simplu: deoarece integrarea în alimentația zilnică a uleiului din semințe de dovleac presat la rece este recomandată pentru numeroase afecțiuni, precum cele ale prostatei, ale aparatului urinar, ale căderii părului, reducând în același timp și colesterolul. Acesta este util în cazul tulburărilor emoționale și beneficiază de un efect antiparazitar recunoscut. Uleiul de dovleac Elixir este bogat în Omega 3, Omega 6 și Omega 9, conține carotinoide, flavonoide, fosfolipide, acizi grași polinesaturați și mononesaturați; cel mai mare avantaj al său e că poate fi folosit atât în alimentație, cât și în remedii terapeutice sau cosmetice. Aceste vitamine și formula în care ele se află în acest ulei, duc la absorbția lor integrală în organism, într-un interval de timp foarte scurt.

Uleiul de soia de primă presă Elixir: este o adevărată sursă bogată de Omega 3 și Omega 6, acizi grași esențiali pentru funcționarea optimă a organismului. Integrarea în alimentația zilnică a acestuia ajută la menținerea concentrației normale a colesterolului din sânge, la buna funcționare a inimii și a creierului, datorită acidului alfa-linoleic și a conținutului de lecitină. Totodată, uleiul de soia Elixir este o sursă bună de steroli vegetali, în special beta-sitosterol. Sterolii inhibă competitiv absorbția colesterolului la nivel intestinal și, astfel, pot reduce nivelul colesterolului din sânge cu 10% până la 15%, scăzând, totodată, riscul de boli de inimă. Acesta este o sursă importantă de Vitamina E, ce încorporează o familie de opt componente antioxidante care previne deteriorarea celulelor prin inhibarea oxidării lipidelor (grăsimii) și a formării radicalilor liberi. Aceasta protejează și de distrugerea prin oxidare și ajută la procesarea vitaminei A în organism. Este o sursă importantă de vitamina K, care are funcții esențiale în organismul uman. Cea mai cunoscută este stimularea procesului de vindecare a rănilor. În plus, face parte dintr-un grup de substanțe numite menaquinone, care ajută la formarea oaselor, stimulând absorbția calciului în țesutul osos.

Sperăm că v-a plăcut propunerea noastră de azi și nu uitați că, în perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro