Fiind unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit, uleiul de rapiță conține raportul optim natural de Omega 3 și Omega 6. Uleiul este obținut prin presarea la rece a semințelor, la temperaturi sub 40 de grade, pentru a păstra beneficiile acestora.
Uleiul de rapiță Elixir are un gust neutru și este ideal pentru orice tip de mâncare și, deoarece are un punct de ardere foarte mare, poate fi folosit chiar la prăjit. Totodată, acesta poate înlocui untul sau margarina din prăjituri.
3 motive pentru care trebuie să folosim uleiul de rapiță presat la rece Elixir
Conţine un nivel ridicat de steroli și lipide simple, substanțe extrem de benefice în lupta cu bolile de inimă.
Este bogat în vitamina E, un antioxidant puternic necesar organismului. Astfel, uleiul de rapiță ne ajută să ne menţinem integritatea membranelor celulare, protejând pielea de radicalii liberi. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de boli de inimă, cancer și pierderi de memorie.
Spre deosebire de alte uleiuri vegetale, uleiul de rapiţă presat la rece conţine un echilibru natural de Omega 3, 6 și 9, ceea ce îl face o sursă importantă de acizi grași esenţiali. Conţine 55% acizi grași monosaturaţi, acid oleic, acid linoleic și acizi saturați. Cei mai importanți dintre aceștia sunt acizii Omega 3 și Omega 6, care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge, la buna funcţionare a inimii și a creierului, la reducerea inflamaţiilor, dar și la dezvoltarea normală a organismului.
Deoarece acest tip de ulei nu este foarte popular, am decis să vă oferim și o rețetă #MaiSănătoasă pe care o puteți pregăti pentru micul dejun: omletă cu legume.
Ingrediente:
- 4 ouă;
- 1 ardei roșu;
- 1 ceapă verde;
- 50 gr de semințe de dovleac;
- 3 roșii cherry;
- 4 linguri de ulei de rapiță presat la rece Elixir;
- sare, piper.
Modul de preparare: spălăm legumele, pe care apoi le tăiem. Amestecăm 4 ouă într-un bol, adăugăm legumele, sare și piper. Într-o tigaie punem 4 linguri de ulei de rapiță presat la rece și, după ce s-a încins, punem compoziția. O lăsăm aproximativ cinci minute până omleta se încheagă, iar apoi o întoarcem pe cealaltă parte până este gata. O putem servi cu o salată de legume crude.
Mai multe detalii despre beneficiile uleiului de rapiță găsiți aici, iar mai multe rețete pe care le puteți prepara cu acest tip de ulei găsiți pe blogul Elixir.
PS.: În perioada 1 octombrie – 1 decembrie, dacă achiziționați unul dintre produsele Elixir, puteți câștiga un City Break, un multicooker Philips, un storcător de fructe, șorțuri și baxuri de ulei. Mai multe detalii găsiți pe: www.maisanatos.uleielixir.ro.